Nesmrtelný trend?

7.11.2014

Začátkem roku se zdálo, že puntíky letos nepofrčí. A co více, že s nimi bude amen. Celé jaro se nedostaly do obchodů, až s příchodem letních kolekcí nastal zlom. Prodejny se zaplnily hravými a něžnými puntíky. Přesto ale nebyly hitem „number one“. První místo si stále držel květinový vzor, který bude výhledově trendy i po dobu následujících sychravých měsíců. Nelze tedy říci, že by se po „polka dots“ slehla zem.

V 50. letech se tomu tak málem stalo, nebýt módního domu Christian Dior, který spolu s ostatními návrháři povýšil trend puntíků navzdory jeho nesnášenlivosti (vzor byl ve společnosti označován za konzervativní a nudný). My ale naštěstí žijeme v době, kdy se s nějvětší pravděpodobností nic takového opakovat nemůže a nebude. Originalita vládne světu a názor jednoho nutně nemusí sdílet i ostatní. Uniformita už v módě nemá místo.

O budoucnost puntíků se nemusíme obávat. Je to trend, který můžeme nosit celoročně. Nikdy nevyjde z módy, to je na něm nejlepší. Záleží jen na vašem vkusu, zda-li budete přitažlivě svůdná, něžně cudná, rebelsky nezávislá nebo sladce infantilní. Důležité je vycítit aktuální trend v trendu, a sice, jak puntík zkombinovat, abyste byla „in“. Shora nám velí „nebojte se experimentovat“. Přeloženě řečeno, když už puntíky, tak pořádně velké, ať jsou vidět. Co se barevnosti týče, černobílá klasika neurazí, ale letos ani nenadchne. Zkuste třeba červeno černou, uvidíte, že to bude příjemná změna.

Kombinací je celá řada, jen nešlápnout vedle. Tylové sukýnky s dots volánkem už odneste neteři, kdo si chce od 15ti výše hrát na panenku, je buď příznivce Emo stylu nebo módní ignorant. Na druhou stranu, nemusíte zoufat, s tylem letos stoprocentně zazáříte, ale s tím stretchovým a vyšívaným. Látka nejlépe vynikne přilnutá na těle, třeba v podobě úzkých podšitých šatů s vysokým rozparkem. Na vánočním večírku z vás zaručeně nikdo nespustí oči 😉 Vyzkoušejte!

Inspirací pro vás mohou být třeba také celebrity v podobě zpěvaček Solange Knowles a Rihanny nebo herečky Kate Winslet.

kolaz-celebrity

Pro letošní podzim/zimu 2014 návrháři nešetřili s barvami ani použitými materiály. Puntíky sice nejsou primárním vzorem modelů, ale spolu s dalšími potisky či textiliemi tvoří originální kousky. Velice nestandartním a výstředním přístupem pojala „dots trend“ italská módní značka Moschino, která mě nepřestává bavit. Její kolekce jsou hravé a neotřelé. Žlutým puntíkovaným modelem se trefila do vkusu snad každé naivní a rozverné ženě, která fandí animované postavičce Spongebob. Pokud máte raději decentnější klasiku, zaměřte se na doplňky. Punčocháče s vícebarevným jemným puntíkem oživí i na první pohled jednoduchý outfit. Buďte vidět!

Nechte se inspirovat a vyražte na nákupy do PALLADIA, puntíky jsou stále tu!

kolaz3-70

Šaty, ESPRIT (patro +1). Svetr, F&F (patro +1). Šaty černé, Camaieu (patro 0).

kolaz1-60

Kabát, H&M (patra 0 a -1). Sukně a šaty, F&F (patro +1). 

 

kolaz2-1-70Šála, Sinéquonane (patro +1). Punčocháče, Etam Lingerie (patro -1).
Halenka, Camaieu (patro 0). 

Peter
Mohlo by vás zajímat