V hlavní roli ŠPERKY – jak se ne/vyhnout květinovým motivům

22.5.2014

S květinovými vzory a motivy se letos doslova roztrhl pytel. Už několikátou sezónu jsou v zájmu světových i českých návrhářů, a tak se nedivte, že na nějaký ten kousek flory narazíte snad v každém obchodě. V materiálech se meze nekladou, od lehkých šifónu či krajek, přes efektní žakárové tkaniny nebo matlasé, až po úplet či teplákovinu. Od hlavy až k patě zahalená do přírody. Kombinace celoplošných potisků a výšivek, hra barev, vůně rostlin a života… Ale co když máme rádi květiny jenom jako tiché společnice v květináči na parapetu? Máme tip, jak nad touto prekérní situací vyzrát a zůstat in.

Můžeme si vybrat, jestli svůj šatník doslova proženeme květinový tajfunem… Nebo dáme prostor vyniknout šperkům.
flora-style
Něžná květina!
Držím se zásady, že není vše pro mě, co je v domě. Platí to i v případě trendů v oblékání. Ne každý holduje květinovým vzorům ve velkém množství. Proč tedy nezvolit kompromis? Základem mohou být jednobarevné kousky oblečení jednoduchého střihu. Nebojte se světlých barev, působí to vždy velice svěže a mladistvě. Zkombinujte oděv s výraznými náhrdelníky, náušnicemi nebo náramky. Čím víc, tím líp 🙂

DSC_5764-copy
Capri kalhoty, Camaieu (patro 0). Halenka, TOPSHOP (patro +1).
Náhrdelník, Bijou Brigitte (patro -1). Náramky, Bijou Brigitte.


Pro výraznější efekt nešetřete se šperky, klidně dejte dva stejné náhrdelníky nad sebe. Záměr bude pak zřetelnější.

DSC_5810-copy

Náramky s květinovými motivy jsou nezbytnou součástí vaší šperkovnice, navlékněte si jich na ruku tolik, kolik vám vkus a peněženka dovolí 🙂

DSC_5814-copy

Trsy révy!
Raf Simons, návrhář značky Dior představil na Pařížském fashion weeku dechberoucí kolekci modelů, jejíž součástí byly i šperky. Z krku a zápěstí modelek jakoby padaly husté trsy exotické révy.
kapky
Podobného výsledku docílíte snadno s bižuterií, kterou naleznete jako my v obchodě COCCO accessories.

DSC_5876-copy
Náhrdelníky, COCCO accessories (patro 0).

DSC_5916-copy
Overal, TOPSHOP (patro +1). Boty, H&M (patro 0).

 
Pestrá secese!

Korálková výšivka je velice originální a módní záležitostí. Oživí i ten nejjednodušší oděv. Vezměte si jej do práce, na párty i ven.

DSC_5992-copy
Sako, H&M (patro +1). Top, TOPSHOP (patro +1).
Kalhoty, SASSOFONO (patro +1). Náhrdelník, TOPSHOP (patro +1).
Náramky, Bijou Brigitte (patro +1).

DSC_5958-copy
DSC_5983-copy
DSC_5978-copy

Perlová vychytávka!
Perlový náhrdelník nechybí ve sbírce snad žádné z nás. Je oblíbeným šperkem nejen k šatům, ale hodí se i ke svetříku a kalhotám. Můžete si pohrát s fantazií a vytvořit z něj jednoduchým způsobem šperk na večer. Připněte na náhrdelník květinové brože a výtvor je na světě.

DSC_6014-copy2
Pulovr, SASSOFONO (patro +1). Perly a květinové brože, Bijou Brigitte (patro +1).

 
Šperky s květinovými motivy zakoupíte nejen ve specializovaných obchodech se šperky, ale i v obchodech s oblečením. Nechte se inspirovat pro svůj nákup i dalšími tipy.

DSC_5938-copy2
Sada šperků, Bijou Brigitte (patro +1).

DSC_5951-copy
Dlouhý náhrdelník, TOPSHOP (patro +1).

Peter
Mohlo by vás zajímat
12.6.2015
Od Petera