Na dovolenou do Chorvatska

21.8.2013

Srpen se překlopil do druhé půlky, prázdniny ale ještě nekončí! Teploty u moře se stále pohybují kolem 35 °C a i na začátku září budou pořád dosahovat příjemných hodnot. Cestovky se hemží last-minute nabídkami a my víme, kam jet. Do Chorvatska! Nepředstavujte si ihned jen klasické české turisty.

 
Do Chorvatska jezdí čím dál tím více Francouzů, Italů, Němců a i severských národů. Chorvatsko je opravdu čím dál tím atraktivnější a aspoň budete mezi prvními, kteří navštíví tuto zemi po vstupu do EU : ) Věděli jste, že Bílý dům je postavený z bílého kamene z chorvatského ostrova Brač? Ze stejného kamene je mimochodem postavený i Diokleciánův palác ve Splitu – v nádherném historickém městě. A Split je vzdálený hodinku od Vodic, nového a oblíbeného letoviska, kam jezdí jak rodiny s dětmi, tak mladé páry a party přátel. Tak čisté moře jinde v Evropě nenajdete! Oblázkové pláže jsou jen bonusem. Makarská už je pasé, v kurzu jsou nyní právě Vodice – kilometry pláží včetně těch nejčistějších a chráněných UNESCEM, rybí restaurace, tobogán do moře, bungee jumping z jeřábu nad mořem, vodní skútry, autodrom a ta nejlepší zmrzlina. Zkrátka středisko s vyžitím jak pro sportovní nadšence, tak pro společenské tvory. Do Chorvatska vyráží většina Čechů autem a na místě si pak shání ubytování. Vlastní doprava má spousty výhod a pokud vás v autě pojede víc, přibydou k výhodám i nižší náklady na dopravu. Nechávat ale ubytování až na místo, se vám nemusí mnohdy vyplatit. Neriskujte a zamluvte si ubytování předem ještě než vyrazíte na cestu. Vřele vám můžeme doporučit hotely od cestovní kanceláře CK Neckermann (patro -2). Před cestou si nezapomeňte skočit do Knihkupectví PALLADIUM (patra -1 a -2) pro průvodce Chorvatskem, ať z dovolené vytěžíte maximum!

 

more

 

Další skvělou destinací, kterou nelze v Chorvatsku nedoporučit, je Drvenik. Písek s oblázky, zátoka, super počasí – a prakticky dokonalé odříznutí od světa. Přijedete v sobotu, dáte si týden relaxu – a kdo říká, že relax nepotřebuje, tak ten by si měl dát dva týdny! A věřte, že se do ČR skoro nebudete chtít vracet. Kamkoliv ale pojedete, nesmíte zapomenout na správnou ochranu. Širokou škálu opalovacích krému najdete blízko vchodu z metra v naší dm drogerii markt, vysoce kvalitní opalovací krémy s dlouhou výdrží nabízí na patře 0 Clinique a Parfumerie SEPHORA a na patře -2 Lékárna, takže máte z čeho vybírat. Nyní je spousta z nich zlevněná, toho je třeba využít! Na fotce níže mám na sobě tílko a šortky z TOPSHOPU (patro +1) a prádlo (které být vidět má… a být může) z Intimissimi (patro +1), na léto naprosto ideální – taky si můžete pod oblečení vzít výrazné plavky, od toho jsou!

 

hula

 

Pokud ještě nejste vůbec opálení, doporučujeme vyšší ochranný faktor  – my se mažeme na začátku třicítkou, obličej klidně i padesátkou, ničemu to neškodí. Pokud se chcete ale pořádně opálit, vsaďte na bronzovací krémy a oleje s faktory 6, 10 a 15. Ale pokud se spálíte, nesvalujte vinu na nás a radši si pro jistotu rovnou kupte v Lékárně (patro -2) Panthenol, ten vám zachrání kůži. Na potápění je nejlepší vzít si šnorchl, masku a ploutve – já je mám ze SPORTISIMA (patro -2) a silnější plavky, aby vám při delším pobytu ve vodě nebyla zima – ty své jsem koupila v H&M (patra 0 a -1). A než se rozhodnete, kam pojedete, rozveselte se mými fotkami z Vodic. : )

 

DCIM100GOPRO zmrzka

Na zmrzlinové fotce mám na sobě prsten z TOPSHOPU a dlouhé šaty z F&F, večer do města a trochu na parádu.

Sandra
Mohlo by vás zajímat
20.5.2014
Od Filipa