V čem vyrazit na hory

13.1.2014

K zimnímu období patří neodmyslitelně hory. A hory, to je zejména sníh a spousta legrace – ať už na sjezdovce nebo mimo ni. My se toho letošního stále ne a ne dočkat. Připravte se ale, než opravdu napadne! Poradíme vám, jaké kvalitní oblečení a v jakých prodejnách PALLADIA si na hory pořídit, abyste si pobyt a pohyb nejvíce užili. Vzhledem k tomu, že nyní můžete využít vrcholících sezónních slev, vyplatí se vám nakupování dvojnásob 😉

 

Každý správný nadšenec zimních sportů (ať už jde o lyže, snowboard, běžky nebo třeba sáňkování) ví, že na řádění ve sněhu je třeba se pořádně obléct. Nacpat se do jedné péřovky vás ale nezachrání, musíte vrstvit. Na kvalitním termo prádle, které hřeje i když je mínus dvacet, není radno šetřit. My jsme vyzkoušeli tričko Techfit Climawarm z adidas Concept Store (patro 0), které společně s termo kalhotami ze stejné kolekce vytváří dokonalou první vrstvu, která vás zahřeje jak na běžkách, tak na svahu. Tričko má otvory pro palce, takže nepříjemné vyhrnování rukávů nepřichází v úvahu. (Pokud chcete pohodlné sportovní spodní prádlo, vyzkoušejte kromě sportovních obchodů také například TEZENIS (patro -1) – z široké nabídky barev a střihů si vybere snad každý.) Na první vrstu je třeba navléknout druhou vrstvu – v našem případě černou prodyšnou mikinu, která jednak udrží teplo a zároveň odvádí vlhkost. Navíc je mikina vyrobena z nakažlivě příjemného materiálu, takže ji nebudete chtít sundat! Na krk jsme vybrali nákrčník Adidas z prodejny A3 SPORT (patro -1), který zabrání ostrému větru útočit na vaši kůži.

IMG_3491 copy

IMG_3488 copy

Co letí na sjezdovce? Výrazné veselé barvy, velké hřejivé čepice, rukavice s digitálním potiskem. Na hory se opravdu nebojte pořídit si oblečení v zářivých barvách – je to praktické (kvůli viditelnosti na svahu) i trendy. Neonové odstíny nás od loňska ještě neopustily, takže jsme v obchodě Quiksilver & ROXY (patro 0) vybrali pořádně oranžovou bundu. Je ve střihu slim fit, takže se výborně hodí na lyžování, protože nikde nepřečnívá a nebrzdí vás v rychlé jízdě. V duchu color blockingu jsme ji doplnili kontrastními modrými oteplováky značky Hannah z prodejny SPORTISIMO (patro -2). Naprosto nás uchvátily rukavice ROXY potištěné motýlky, které jsou jak krásné, tak funkční – to ocení nejedna holka 😉 A bez kulichu s bambulí letos raději ani nikam nevyrážejte, chyběl by vám totiž ten největší hit letošní sezony.

IMG_3506 copy

IMG_3496 copy

Jestli vás víc než dvě prkýnka na nohou baví jedno, určitě víte, že nejdůležitější je mít na snowboardu pohodlí. Větší střih bundy O’Neill z prodejny SPORTISIMO (patro -2) vám nechá dostatek prostoru na zapínání a odepínání vázaní a přitom vám pod něj nebude foukat. Vodní sloupec 10k zaručuje nepromokavost a sněžný pás vás ochrání před studenými kousky sněhu, kdybyste náhodou zahučeli do závěje 🙂 pod bundu jsme vybrali potištěnou mikinu z adidas Concept Store (patro 0), se kterou uděláte o přestávce u čaje parádu. Jestliže neradi záříte jako pastelka, pořiďte si k bundě sladěné oteplováky značky ROXY. Na cestě zpátky do chaty se vám určitě budou hodit náhradní suché rukavice – tyhle super růžové jsme našli v prodejně PUMA (patro 0). Helmu zase vyměňte za huňatou čepici Scott ze SPORTISIMA (patro -2).

IMG_3520 copyIMG_3530 copy

Nejdůležitější jsou každopádně nohy v teple. Funkční a přitom stylové zimní boty najdete v prodejně PUMA (patro 0) – boty Sarek Mid jsou voděodolné, pohodlné a ještě mají stylové tyrkysové prvky. To vypadá jako dobrý kompromis, co říkáte?

IMG_3526 copy

Super, teď už jste připraveni od hlavy až k patě! A kam tedy vyrazit na hory? Inspiraci hledejte např. v cestovní kanceláři Neckermann CK (patro -2), která vám nabídne super zájezdy do hor – ať už zahraniční (do Rakouska, Itálie, Švýcarska, Slovenska) nebo tuzemské u nás v České republice.  Všude ale na 100 % své nové zimní oblečení podrobíte zatěžkávací zkoušce 😉

Thea
Mohlo by vás zajímat