Sametový módní trend – jak ho nosit?

25.9.2016

Letošní podzim ovládlo hned několik nových módních trendů. Kromě nášivek a metalických materiálu se vrátil i samet. Tenhle prvek z devadesátek je šik a hravý, ale málo kdo ví, jak si s ním vlastně poradit. Inspirujte se proto několika outfity na různé příležitosti a nebojte se jít módním trendům naproti!

Jak samet nosit?

Doporučujeme se neoblékat do sametu od hlavy až patě. Postačíte si vždy s jedním prvkem, který celému outfitu dodá šmrnc a šťávu. Sametové kousky se nosí na topech, šatech, sáčkách, kabelkách i botách. Barevný odstín je jen na vás. V kurzu je temně vínová i sladce růžová. Výběr je opravdu rozmanitý.

# SEXY ŠATY

Šaty v sametovém provedení jsou skvělou variantou na divoký páteční večer. Pokud je doplníte super stylovými kozačkami nad kolena, bude obdiv všech přítomných zaručen. Nezapomeňte ani na nestárnoucí kožený křívák a módní klobouk. Ukažte všem, že jste jasnou módní hvězdou večera!

2-sexy

Sametové šaty, MANGO (patro +1). Vysoké kozačky, H&M (patro -1, 0). Kožená bunda, TOPSHOP (patro +1). Klobouk, Lindex (patro 0).

# ELEGANTNÍ BOTY

Pokud se v sametovém oblečení necítíte, vsaďte na originální doplňky. Vínové sandálky z netradičního materiálu obzvláštní celý look. Outfit dolaďte náhrdelníkem a kabelkou v podobném barevném provedení a zbytek oblečení může zůstat klidně černý. V tmavých barvách se totiž většina dívek cítí trendy a štíhlé, a tak je právě takový model ideální volbou třeba na rande.

4-elegatne

Plisovaný top, H&M (patro -1, 0). Sametové sandály, MANGO (patro +1). Černé kalhoty, TOPSHOP (patro +1). Náhrdelník, Lindex (patro 0). Kabelka, RESERVED (patro 0). 

# LEŽÉRNÍ BATOH

 Milujete pohodlí a oblékáte spíš sportovnější kousky? Pak si zamilujete roztomilý sametový batoh. Základem takového outfitu jsou kromě batohu i skvěle padnoucí džíny, vtipné tričko s nápisem, pohodlné tenisky a super módní bomber s nášivkami. Podobný look je skvělou volbou do školy i na víkend. Je pohodlný a přitom taaak trendy. Díky sametovému doplňku nabere celý outfit zajímavý a cool směr.

lezerne

Sametový batoh, TOPSHOP (patro +1). Tenisky, Office Shoes (patro -1). Džíny, Levi’s® (patro -1). Triko, MANGO (patro +1). Bomber, F&F (patro +1). 

#PODZIMNÍ SUKNĚ

Ani na podzim se sukní a šatů nevzdávejte. Jen místo lehkých materiálů zkuste hřejivější a pevnější varianty. Ke krátké sametové sukni se skvěle hodí kostkovaná košile v podzimních barvách, oversized džínová bunda s nášivkami a pohodlné a slušivé kotníkové kozačky. Výsledkem je mix holčičího a ležérního stylu. Outfit se skvěle hodí na kafe s kamarádkou i víkendové nákupy. Hlavním cílem je pohodlí a módní nadčasovost!

podzime

Sametová sukně, H&M (patro -1, 0). Kotníkové boty,  RESERVED (patro 0). Kostkovaná košile,  H&M (patro -1, 0). Džínová bunda, Levi’s® (patro -1).

 

# I CELEBRITY SAMET MILUJÍ!

Samet ovládl ulice módních metropolí. Modelky a hollywoodské celebrity bez něj neudělají ani krok. Obouvají si sametové boty a září ve výrazných šatech i kabátech. Nechte se jimi inspirovat!

celebrity

Foto: Pinterest.com

Klára
Mohlo by vás zajímat