5 způsobů, jak si užít boho styl i během babího léta!

13.8.2015

Boho chic se stal během tohoto léta trendem No. 1! Rozevláté sukně, maxi šaty i etnické vzory jsme si užívaly do syta a s nimi i pocit nezávislosti a hravosti, který k nim prostě patří! Ničeho z toho se však naštěstí nemusíme vzdát ani během babího léta – BOHO pokračuje! Připravila jsem pro vás podzimní inspiraci s dávkou uvolněné a osobité nálady!

Boho musí milovat každá z nás. Tento styl v nás probouzí dřímající duši umělkyně a nabádá k tomu, abychom se uvolnily a byly samy sebou. Právě „volnost“ je synonymem tohoto stylu. Silueta ustupuje do pozadí a pozornost se zaměřuje na bezhlavé vrstvení jednotlivých kousků. Dejte proto prostor fantazii a přirozené tvořivosti, jedině tak si vytvoříte svůj jedinečný a osobitý boho outfit, který bude vycházet z vaší duše!

Boho style v sobě skrývá prvky hippies a gypsy. Neměly bychom proto při stylování zapomínat na hlavní atributy těchto podstylů! Jak už jsem zmínila, důležitá je rozevlátost a nenucenost. Pořiďte si maxi šaty, širokou sukni až na zem, velký klobouk, háčkovaný top, široké kalhoty! Užijete i různé vyšívané topy, třásňové vesty a samozřejmě spoustu barevných šperků! Vybírejte pohodlné, barevné kousky z přírodních materiálů, které jsou příjemné na tělo. Kombinujte etnické a květinové vzory. Samy uvidíte, že se brzy vyléčíte ze zajetého stereotypu „aby k sobě vše ladilo“ 😉

BERTE VŠE, CO JE MAXI
Dlouhé volné šaty až na zem si zamilujete raz dva! Sluší každému a doplníte-li je o háčkovanou vestičku nebo kabátek, boho nálada je na světě! Vysoké boty jsou zde posvátnou záležitostí! Menší slečny s nimi rázem vyrostou a boubelkám uberou pár kilo navíc. 😉 Já jsem outift doplnila ještě o šálku ke krku, která outfit rozpohybuje a dodá mu maximální uvolněnost.

TIP: Pokud při úpravě vlasů tápete, nechte je volně spuštěné na ramena. Ozdobte je třeba čelenkou s květy.

boho

boho_5_m

DSC_2765_w

Šaty, C&A (patro 0, -1). Vesta, Tally Weijl (patro -1). Boty, TOPSHOP (patro +1). Šátek + náramek, Bijou Brigitte (patro -1).

ETNO VERSUS MALE
Barevné etnické vzory neodmyslitelně patří k boho stylu. Obzvlášť vyniknou na velkých plochách, třeba na širokých kalhotách. Ty jsem u druhého outfitu doplnila o top s rozšířenými rukávy a „male“ prodlouženou vestu s klopami. Nebojte se kombinovat ženské prvky s mužskými, celý look pak získá jiný rozměr! Nezapomněla jsem ani na klobouk, který najdete v každém boho průvodci. 😉

TIP: Ideálním „male“ kouskem, který užijete u jakéhokoliv boho outfitu, je kožená bunda s třásněmi nebo dlouhá vesta!

boho_9

boho_3_m

Klobouk + vesta, TOPSHOP (patro +1). Top + kalhoty, C&A (patro 0, -1). 

GLAM BOHO CHIC
Kupte si pončo! Právě tento kousek vás během chladnějších rán a večerů zachrání při zrádných teplotních rozdílech. A ještě s ním uděláte díru do světa. Oživí každý outfit, ať se rozhodnete být „boho female“, nebo si jen vyjdete na nákupy v džínách a teniskách! V prvním případě vsaďte při kombinování na materiály, které mají šťávu! Já jsem zvolila elegantní pestrou rovnou sukni a denimový sporty top přepásaný koženým perforovaným páskem. Celý look jsem doplnila o masivní náramek s přívěsky a spoustu drobných náhrdelníků.

TIP: Nebojte se kombinovat i noblesnější kousky s kovovým vzhledem. Skvěle bude u podobného outfitu fungovat třeba brokátová sukně nebo jiná část celku.

boho_11

boho_4_m

DSC_2739_w

Klobouk + pončo, C&A (patro 0, -1). Košile, Tally Weijl (patro -1). Pásek, Camaieu (patro 0). Sukně, TOPSHOP (patro +1). Náhrdelníky, RESERVED (patro 0). Náramky, Bijou Brigitte (patro -1). 

SPORTY BOHO
Boho můžete být kdykoliv a kdekoliv 😉 Nezáleží, jestli jdete do práce nebo jen tak na procházku. Prvky boho skvěle fungují třeba se sportovními kousky z teplákoviny nebo úpletu. Zkombinujete-li elegantní části se sportovními, vytvoříte neotřelý a trendy outfit. Stačí jen ponechat několik boho detailů! Při stylování tohoto looku jsem zvolila úzkou sukni s třásněmi z úpletu. Sukni jsem doplnila o elegantní asymetricky střižený top s rolákovým výstřihem a sandály. Sportovním prvkem je zde mikina s kapucí, která se může variabilně stahovat ve spodním okraji a vytváří tak různé délky a tvary. Nakonec jsem modelku „odoplňkovala“ šperky v podobě pírkové náušnice, náhrdelníku a korálkových náramků.

DSC_2529_w

boho_13_m

Mikina + top, RESERVED (patro 0). Sukně, Tally Weijl (patro -1). Boty + přívěsky, TOPSHOP (patro +1). Korálkový náramek, C&A (patro 0, -1). Tenké náramky, RESERVED.

STRIPS KAM SE PODÍVÁŠ
Třásně jsou jedním z charakteristických prvků boho stylu. V obchodech je najdete naprosto na všem od triček, přes kabelky až po boty. „Strips“ zkrátka letí a rozhodně by vás tento trend neměl minout. Poslední outfit jsem nastylovala v jednoduchém duchu. Žlutý overal s tříčtvrtečními zvonovými nohavicemi mě zaujal na první pohled. Baví mě jeho střihová jedinečnost a skvěle ho užijete na období babího léta, kdy se teploty střídají jako na horské dráze. 😉 Stačí přes něj jen přehodit vypasovanou džínovou bundu a přes rameno kabelku s třásněmi a můžete vyrazit vstříc bohémským zážitkům. 😉

boho_12

boho_6_m

DSC_2811_w

Bunda + kabelka, Camaieu (patro 0). Overal, TOPSHOP (patro +1). Náramky, Bijou Brigitte (patro -1). 

Peter
Mohlo by vás zajímat