Podzimní must-haves aneb v dešti i ve vichru stále chic!

20.10.2015

Mlhavá rána, kdy chlad zalézá pod nehty, studené večery a propršená odpoledne. To je odvrácená strana jindy krásného zlatavého a barevného podzimu. Nám ženám pak často nastává dilema: co na sebe, abychom i v chladném a deštivém počasí vypadaly skvěle? Mám pro vás několik tipů, které vám pomohou při volbě outfitu nejen pro sychravé městské pracovní dny, ale třeba i na víkendové výlety do přírody!

 

BOTIČKY DO SUCHA I DO VODIČKY

Oblíbené kožené Chelsea botky v kombinaci se správnou péčí a impregnací poslouží v chladnějších dnech a přečkají s námi i menší dešťové přeháňky. Milovnice podpatků mohou pro skákání přes kaluže zvolit lakovanou verzi s vyšší podrážkou. Pokud však chcete mít jistotu, že vaše nožky zůstanou i za prudkých lijáků v naprostém suchu, sáhněte po holínkách: v nové kolekci CCC Boty a Deichmann (patro -2 v PALLADIU)  se objevily vysoké ‘gumáky’ s veselým vzorem i střízlivější černá varianta.

podzim (3)a

Vzorované holínky, Deichmann (patro -2).  Černé holínky, CCC Boty (patro -2). Kožené hnědé Chelsea boty, Deichmann (patro -2). Lakované boty na platformě, H&M (patro 0, -1). 

HLAVNĚ NEPROMOKNOUT

Jednou z top barev letošního podzimu je olivový odstín „Dried Herb“. V olivovém duchu se nese i prošívaná bunda z The North Face (patro -1), kterou snadno schováte pro všechny případy do každé tašky: bunda se dá totiž sbalit do své vlastní kapsy! Praktičností se vyznačuje také tmavomodrá parka 3 v 1. Skládá se totiž ze dvou kombinovatelných částí: nepromokavého svrchního kabátu a odjímatelné vnitřní fleecové mikiny.

Pro ty, které i na výletech v horách chtějí vypadat aspoň trošku jako dámy, je jako stvořená červená větruodolná a nepromokavá softshellová bunda střižená ve stylu podzimního kabátku. Když už za turistikou, tak jedině za Karkulku!

podzim (2) small

 

M THERMOBALL HOODIE, The North Face (patro -1). Softshellová bunda ve vzhledu kabátku, bunda do každého počasí 3 v 1, Tchibo (patro -2).

ZAHŘEJÍ NEJEN U SRDCE

Ach, ty svetry! Měkoučké, mazlivé, hřejivé, hebké, slušivé… A pro mě jeden z důvodů, proč se těším na podzim. Sezóna svetrů je oficiálně tu… A pro mě (i ostatní svetrové maniaky) nastaly v obchodech žně! Novinkou jsou například pletené kousky doplněné hitem letošního roku: třásněmi. Na podvléknutí pod krémové pončo, burgundy svetřík i šedou vlněnou vestu se hodí například jednoduché černé tričko.

TIP pro ty, kterým je neustále zima: vyměňte klasické bavlněné tričko s dlouhým rukávem za identicky vypadající triko z funkčního materiálu – k sehnání například ve SPORTISIMU (patro -2 v PALLADIU)!

podzim (4) small

 

Pončo, F&F (patro +1). ICEBREAKER EDAY LS CREWEE, SPORTISIMO (patro -2). Vínový svetr s třásněmi, H&M (patro 0, -1). Šedá vesta s třásněmi, C&A (patro -1, 0). 

BEZ DOPLŇKŮ TO NEJDE

Kožené rukavice jsou nesmrtelnými stálicemi mezi doplňky a jednou z věcí, které se v nadcházejících měsících rozhodně budou hodit. V kabelce každé z nás by neměl chybět skládací deštník, protože nikdy nevíme, jak nás počasí překvapí! Další položkou na podzimním nákupním seznamu je (aspoň pro mě) pořádná zásoba teplých ponožek 🙂 Není snad však všem hezkým dnům konec: místo nošení čepic si prozatím můžeme užívat klobouků a místo masivních zimních šál lehčích šátků… A doufejme, že to tak ještě aspoň chvíli zůstane!

podzim (1) small

 

 

Černý klobouk, F&F (patro +1). Vzorovaný šátek, Camaieu (patro 0). Kožené rukavice, Orsay (patro 0). Puntíkovaný deštník, Camaieu (patro 0). Vzorované ponožky, Reserved (patro 0). 

A jaké je moje dnešní závěrečné přání? Přeji vám co nejvíc přívětivých podzimních dní, kdy nožky zůstanou v suchu a deštník v kabelce! 🙂

 

Vaše K.

Karolína
Mohlo by vás zajímat