Podzimní divočina přímo z přehlídkových mol

8.10.2018

Jste doslova módní divou a žhavé trendy vám nejsou cizí? Pak jsou pro vás kolekce světových návrhářů určitě nevyčerpatelným zdrojem inspirace. Letošní podzim daly módní domy volný průchod své fantazii a překvapily kousky s mixem barev, vzorů i střihů.


# Spořádaná

Kostka rozhodně není jen záležitostí důchodců nebo uniforem školaček. K vidění byla snad na každé prestižní přehlídce. Nosí se na kabátech, sakách, kalhotách i doplňcích. Zahalit se do ní můžete klidně od hlavy až k patě. Pokud chcete, aby váš outfit vypadal mladistvě a svěže, pořiďte si kostkovaný kousek v barevném provedení. Kromě šedých a béžových tónů se totiž nosí i hořčičná nebo sytě modrá.

Midi sukně a sako, H&M (patro –1, 0). Čepice a kabelka, RESERVED (patro 0). Kabát, Levi’s, (patro –1).

# Divoká

Že ještě nemáte v šatníku něco se zvířecím vzorem? Tak utíkejte na nákupy a zásoby si pořádně doplňte. Bez leopardího, popřípadě hadího potisku totiž letos neudělá krok žádná módní star. Zatímco minulý rok bylo nutné si dávat velký pozor na to, aby tento výrazný vzor nepůsobil lacině, letos je snad vše dovoleno. Trochu divočiny rozhodně není na škodu, ale pokud přesto nechcete vypadat jako Fran Fine z Chůvy k pohledání, přeci jen doporučujeme zvolit vždy jen jeden zvířecí prvek.

Kabát, kotníkové boty a volné kalhoty, H&M (patro –1, 0). Zimní rukavice, midi sukně a lodičky, MANGO (patro +1). 

# Nepřehlédnutelná

Ještě nemáte dost? Tak co takhle spojit všechny trendy dohromady a dát tak vzniknout eklektickému mixu, který (když se povede) vytvoří opravdu originální celek. Retro prvky 70. let jsou zřejmé na výrazných květinových vzorech a zpátky je i oblíbený patchwork, kterým se inspirovat dokonce i Dior. Pokud si na takový styling troufáte, připravte na to, že ulicí rozhodně neprojdete bez povšimnutí!

Květinová sukně, H&M (patro –1, 0). Kozačky Vagabond, Baťa (patro –1). Kabelka a šatyMANGO (patro +1). Bunda, Levi’s (patro –1). 

 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat