Podzim ve vlasech: Jak vám neuteče?

18.9.2016

Vlasy jsou korunou ženské krásy – souhlasíte? V létě jde všechno tak nějak samo, vlasy jsou světlejší díky sluníčku, během teplých dní toužíme po plážovém looku, který je hotov za pár sekund. Na podzim by to ale chtělo něco sofistikovanějšího, něco nového. A konečně je zase čas o vlasy o trochu více pečovat. Máme několik tipů, které by vám neměly utéct. 

Nová barva? Ale jaká? 

Podzim je obdobím změn. Přemýšlíte už dlouho o radikálnější vlasové změně, jako je třeba barvení nebo tónování? Nikdy se do toho nepouštějte sami doma – vlasy tak můžete dostat hodně rychle do problému. Nechte o sebe raději na chvíli pečovat odborníkem. V PALLADIU si můžete vybrat ze dvou salónů, a to  Kadeřnický salón Express Elite Hair (patro -1)  nebo Kadeřnický salón Fabio Salsa (patro -2).

A jaké jsou největší podzimní barvící trendy mezi celebritami? 

hair-color

  • Lehké tónování: Už žádné ombré, ale pouze lehké nerovnoměrné pohlazení vlasů „sluníčkem“, které nechá vyznít přirozenou barvu v novém světle.
  • Měkká černá: Pokud vás vždy lákala černá barva, zkuste najít s kadeřníkem tón, který působí tlumeně a matně. Tyto odstíny sluší mnohem více, než havraní čerň.
  • Zesvětlení kolem obličeje: Rozzařte vaši podzimem unavenou tvář. Vyzkoušejte světlé prameny, které budou rozmístěny pouze okolo vaší tváře. Hra světel vám prospěje. A ačkoli změníte jen pár pramínků, rozdíl bude obrovský.
  • Měděná: Vždy tady byla, ale nikdy nevypadala lépe. Zkuste červenou v jemném měděném odstínu, který vypadá přirozeně a sedí mnohým typům pleti.

Péče, která vaše vlasy pohladí 

S chladnějším počasím dostává vaše pleť zabrat? To stejné platí i pro vlasy, na kterých je to však znát po delším čase. Předejděte katastrofě se správnou péčí hned od začátku podzimu, nepodceňujte hydrataci. Hýčkejte své vlasy během babího léta oleji. Zkuste skvělý arganový z Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).  

A jak najít správnou péči? Prokonzultujte váš tip vlasů u kadeřníka a nechte si doporučit to pravé pro vás. Skvěle si můžete vybrat u značky Kérastase, kterou najdete v PALLADIU v kadeřnických salónech. Pokud hledáte spíše něco přírodního, zaskočte do Lush. Můj tip? Objemový šampon BIG – láska na první vyzkoušení. 🙂

Nikdy však nepodceňujte celý proces při umývání vlasů – ano, mám na mysli kondicionér. Mnoho žen jej často vynechává a to je velká chyba. Vlasy jsou tvrdé, špatně se rozčesávají a dochází k jejich potrhání. Vlas se po umytí neuzavře, a tak se stává náchylným k okolnímu prostředí. Pro rychlovku vyzkoušejte tuhý kondicionér z Lush (patro 0). 

snimek-obrazovky-2016-09-26-v-6-01-12

Dolaďte vše k dokonalosti s…? 

Přemýšlíte, jak vlasy na podzim upravit a co zkusit nového? A kdy naposledy jste sáhla po čelence? Nebojte se, nemám na mysli tu ze školky. Podívejte se do H&M (patro 0, -1), kde jich mají plný stojan. Odvážnější můžou sáhnout po látkových čelenkách, které dodají šmrnc i obyčejnějšímu outfitu. Pokud hledáte něco méně výrazného, vyberte si svůj odstín pleteného copánku. A pro speciálnější chvíle sáhněte po blištivé variantě.

snimek-obrazovky-2016-09-26-v-6-11-09

A když máte „bad hair day“? 

I to se někdy podaří. Naštěstí s sebou podzim přináší zpátky i klobouky. A klobouk – to je naprosto kouzelný vynález. Schováte pod něj totiž nedostatek času i lenivější ráno, ale i tak se budete venku cítit šik a speciálně. 🙂

Peter
Mohlo by vás zajímat
3.12.2013
Od Thea