Objevte chutě indické kuchyně

2.6.2014

Láká vás indická kuchyně? A chcete ji ochutnat v restauraci, kde jí opravdu rozumí? Najíst se v PALLADIU nemusí nutně znamenat krátké posezení s hamburgerem z fastfoodu. Opravdový gastronomický zážitek najdete v indické restauraci Chanchala.


Chanchala se nachází ve 2. patře PALLADIA a určite ji neminete. Výrazné dekorace v indickém stylu zaujmou na první pohled a podílí se na vytvoření příjemné exotické atmosféry. K tomu přidejte vůni různých aromatických koření a hned si přijdete jako v Dillí. Nebo jako v Bengalúru, protože restaurace nabízí jak severoindické, tak i jihoindické speciality. Zkrátka s pomocí jídelního lístku můžete procestovat prakticky celou Indii.
 
Indická kuchyně se vyznačuje typickou pálivostí, kterou se docílí nejčastěji malými zelenými papričkami nebo obrovskou škálou různých druhů koření. V Chanchale si stupeň pálivosti libolného jídla můžete sami určit dle své chuti. Hlavní ingrediencí většiny jídel je kořeněný základ, který dále obsahuje rajčata, česnek, cibuli a zázvor. Dalšími přísadami jsou například smetana, kokosové mléko, mandle, kešu oříšky a mnoho dalších.
 
V menu restaurace najdete speciality z kuřecího a jehněčího masa, dále tygří krevety, ryby a zeleninové pokrmy. Kromě jídla nabízí i tradicní indické nápoje jako je masala chai (kořeněný černý čaj s mlékem), indické lassie (jogurtový nápoj) nebo indické pivo Cobra. Posedět s přáteli můžete i u vodní dýmky, koktejlu, kávy nebo čokoládové fontány s kousky ovoce. Samozřejmostí je jídlo s sebou a rozvoz na objednávku.
 
Chcete si restauraci Chanchala prohlédnout zevnitř a odhalit, jak se připravuje kuřecí Tikka Masala? Podívejte se na naše video.




 

Chanchala pořádá i kurzy vaření, kde se pod vedením indických kuchařů naučíte sami připravovat indické speciality a dozvíte se nejlepší tipy a triky této exotické kuchyně. Kurz vaření může být také originálním dárkem pro vaše blízké.

 

Zdroj úvodní fotky: stránky restaurace Chanchala

Filip
Mohlo by vás zajímat