Olympijská inspirace

6.2.2014

Velkolepý svátek sportu vypukne už zítra! Od tohoto pátku 7. 2. až do neděle 23. 2. 2014 se veškerá světová pozornost upne směrem k ruské Soči a tamním XXII. Zimním olympijským hrám. Na hodnocení sportovních výkonů je prozatím času dost, hodnotit olympijské uniformy vybraných států už ale můžeme! Ačkoli mnohé země si své olympijské oblečení schovávají na poslední chvíli, aby je jako překvapení hrdě předvedli při zahajovacím ceremoniálu, některé kolekce už byly zveřejněny s předstihem. Olympijské trendy tak můžeme obdivovat hned teď a třeba se jimi nechat inspirovat. 

Kde jinde začít, než doma. České zimní olympioniky odívá tradičně značka Alpine Pro. Celou kolekci si samozřejmě můžete pořídit a dodat tak fandění nový rozměr, v PALLADIU prodává Alpine Pro například SPORTISIMO (patro -2). Ačkoli zahraniční média jsou vůči „našim“ olympijským oděvům spíše skeptická, nám se líbí. Decentní bílo-zlatá kombinace nám v Soči ostudu určitě neudělá.

 

 

Zdroj: www.newsfeed.time.com

Zdroj: www.newsfeed.time.com

Nejvýraznějším prvkem celé české uniformy je beranice, která se ostatně letos opakuje v mnoha kolekcích. Ideální verzi seženete klidně i v PALLADIU, ať už ve zmíněném SPORTISIMU (patro -2) nebo například v prodejně PUMA (patro 0). Stejné čepice jako čeští sportovci budou mít letos minimálně ještě Kanaďané. Ti mají vůbec docela vychytané modely, o které se postarala oděvní firma Hudson’S Bay. Sportovci z Kanady zazáří v elegantních červených kabátech s výraznými přezkami, zmiňovaných čepicích a obligátních patriotických palčácích. Hlavním poznávacím prvkem kanadských oděvů jsou barevně odlišné pruhy na kabátech – vždy těsně nad spodním lemem. Na vyhlašování vítězů se sportovci ze země javorového listu předvedou v červených prošívaných bundách.

 

Zdroj: www.torontoshopkeeper.blogspot.com

Zdroj: www.torontoshopkeeper.blogspot.com

Prošívané bundy jsou dalším kouskem, který se v letošních olympijských kolekcích opakuje. Vedle Kanady je na vyhlašování uvidíme také na sportovcích z USA, i když jejich verze bude poněkud vesmírná (budou totiž lesklé a stříbrné). A to jsou přitom olympijské uniformy Američanů opět elegantní a „preppy“. Na svědomí je má totiž tradičně Ralph Lauren. Pletené kardigany s ryze americkým vzorem a čepice s norským vzorem by se klidně hodily i na půdu univerzity nebo do městských ulic a kaváren. Také vy máte šanci sehnat skvělé, teplé svetry, přímo v PALLADIU je nabízí adidas Concept Store (patro 0) a SPORTISIMU (patro -2).

 

Zdroj: www.ralphlauren.com

Zdroj: www.ralphlauren.com

Zatímco hodně zemí se letos inspirovalo právě norským vzorem, Norové – a konkrétně norský curlingový tým – se pyšně chlubí novým dresem – pestrobarevnými obleky, v nichž by si je mohl kdekdo splést s hudební kapelou (mrkněte na úvodní fotografii). Podobně odvážné a barevné outfity už snad bude mít jen tým Německa, jehož duhové bundy a kalhoty vzbuzují velký rozruch a zájem médií. Otázka, zda takový rozruch vzbudí také výkony německých sportovců, není tolik důležitá. Máte-li v šedivých zimních dnech rádi výrazné kousky, vydejte se buď do specializovaného obchodu PUMA (patro 0) nebo do SPORTISIMA (patro -2), kde objevíte spoustu výrazných, neokoukaných vzorů.

 

Zdroj: www.fashionmagazine.com

Zdroj: www.fashionmagazine.com

Všeobecně se ale také v roce 2014 olympijské uniformy drží tradic té které země – ať už dodržováním národních barev nebo prvků typických pro místní kroje. Rusko tak například opět nedalo dopustit na kabáty s kožešinovými lemy a barevnou kombinaci červené a bílé. Švédský olympijský tým pak oblékne švédská oděvní značka H&M (v PALLADIU na patrech 0 a -1), celá olympijská kolekce je tak ryze národní – od výroby až po barevné ladění.

 

Zdroj: www.about.hm.com

Zdroj: www.about.hm.com

Na závěr nesmíme zapomenout zmínit tým Francie a tým Nizozemí, jejichž olympijské uniformy jsou elegantní a nadčasové. Na rozdíl od Týmu USA (ano, tak si oficiálně říkají) nemají modely tak národně orientované, ale o to víc vychytané a uhlazené. Elegantní zimní kabáty a „mikino-svetry“ seženete i v PALLADIU. Stačí se podívat na kolekce v adidas Conecpt Store (patro 0) nebo SPORTISIMO (patro -2).

 

Zdroj: www.fashionmagazine.com

Zdroj: www.fashionmagazine.com

Zkrátka, budete-li se chtít inspirovat olympijskými modely, není nic snazšího, než se vydat do PALLADIA, kde inspiraci najdete nejen v případě bund nebo vest (například adidas Concept Store  patro 0 nebo PUMA – patro 0) a dalších pokladů do zimy (třeba boty – pro ty skočte do Office Shoes (patro -1) nebo Foot Lockeru (patro 0)). A povinná položka na závěr: šála v českých barvách. Seženete ji ve SPORTISIMU (patro -2). Bez ní si fandění ani náhodou nedokážeme představit 😉 Přejeme našim olympionikům hodně štěstí při lovu olympijských medailí!
OH_2

Kateřina
Mohlo by vás zajímat