Novoroční relaxační masáž

2.1.2015

Ať už pro vás byl rok 2014 více či méně úspěšný, jistě na nás všech zanechal i známky „opotřebení“. K tomu, abyste nový rok odstartovali v plné síle (a pustili se do plnění novoročních předsevzetí 😉 ), není od věci dopřát si trochu relaxace. Proto vám přinášíme návod na relaxační masáž zad, která uvolní ztuhlé svaly a nabije vás novou energií.

Podívejte se na naše instruktážní video. Všechny masážní techniky jsme na sobě vyzkoušeli a můžeme je bez váhání doporučit 🙂 Nebojte se při masáži improvizovat a zkoušet nové věci, navíc každému může vyhovovat různá míra tlaku i různé techniky. I délka masáže je zcela individuální. Určitě ale zjistíte, že masírování není vůbec snadná činnost a masér se při ní může pěkně unavit 🙂 Proto delší masáže než jednu hodinu nedoporučujeme 🙂 Pokud se budete řídit námi navrhovanými technikami a každou zopakujete asi 5-7 krát na každou stranu, měla by masáž trvat okolo 30 minut. Nezapomeňte také, že v přítomnosti horečky nebo zánětlivých kožních onemocnění na zádech, se masáž nedoporučuje.

 

 

Co k takové masáži potřebujete?
Neobejdete se bez rovné pevné podložky, která je přístupná ze všech 4 stran. Ideální je samozřejmě masérský stůl, ale pokud ho stejně jako my nemáte, perfektně poslouží podlaha s tenkou matrací nebo dekou a přes ni prostěradlo. Dále podložíme čelo masírované osoby stočeným ručníkem, aby hlava mohla zůstat rovně.

 

Další klíčovou potřebou je masážní olej nebo krém, případně gel. Osobně dávám přednost oleji, protože se snadněji roztírá a celkově z něj mám lepší pocit. Nicméně volba masážního lubrikantu je čistě individuální a na trhu je velké množství výrobků, mezi kterými si určitě vyberete. V PALLADIU se podívejte třeba do Lékárny (patro -2), kde mají celou řadu olejů od firmy Saloos nebo Kneipp. Stejně dobře pochodíte v L’Occitane (patro 0)The Body Shop (patro 1) dm drogerie markt (patro -2) a Yves Rocher (patro 0).

 

fg_masaz_oleje

Aby požitek z masáže byl dokonalý, nezapomeňte na další detaily, jako jsou třeba vonné svíčky nebo hudba. Luxusní svíčky, které voní opravdu nádherně, seženete v prodejně A LA MAISON (patro -1). Pro CD s relaxační hudbou se vydejte do Musiclandu (patro -2).

fg_masaz_svicky

Co dalšího můžete udělat pro svou novoroční očistu?

Kromě vyhýbání se stresu, což se snadno říká, ale těžko realizuje, se dostáváme ke dvěma klasikám: zdravě jíst a hýbat se 🙂 Pokud máte chuť něco provést se svým jídelníčkem, ale chybí vám inspirace, zajděte do Knihkupectví PALLADIUM (patra -1 a -2), kde najdete spoustu kuchařek se zdravými recepty. Motivaci do sportování vám stoprocentně zvýší nákup nového vybavení ve Sportisimu (patro -2) nebo ještě lépe členství v Pure JATOMI Fitness (patro 2). A pokud kouříte a chcete přestat, zajděte se poradit do Lékárny (patro -2) o možnostech, které vám pomohou s tímto nelehkým úkolem. Přejeme vám do roku 2015 mnoho zdraví a splněných snů.

Filip
Mohlo by vás zajímat