New Year´s Eve Party glitter make-up

29.12.2015

Silvestrovská party je jedinečnou a hlavně přelomovou událostí v roce! Připravujeme se na ní už od Štědrého dne a s vybíráním outfitu si, mezi pojídáním cukroví, lámeme hlavu celé hodiny 🙂 K perfektnímu a dobře padnoucímu „modýlku“ patří i oslňující make-up. Přední make-up artisté světoznámých značek letos „pushují“ vše, co se třpytí! Já jsem jejich rady vyslyšela a ukážu vám, jak na trendy novoroční líčení podle Chanela!

chanel make-up

Zdroj fotografií: pinterest.com

Stejně jako je nezbytným základem pro malíře dobře natažené plátno, tak je i pro vizážisty precizně očištěná pleť bez zbytků make-upu a nečistot. Předtím, než se pustíme do samotného líčení, proto obličej, krk a dekolt odlíčíme pomocí vatových tampónů a micerální vody. Tento krok je velice důležitý, protože tonikum je odpovědné za obnovu správného PH a okyselení pleti a připravuje pleť pro následnou aplikaci hydratačních přípravků a dekorativní kosmetiky. Při výběru odličovací vody dbejte na to, aby byla svým složením vhodná pro váš typ pleti. Na očištěnou pleť následně lehce naneseme denní krém a necháme chvíli působit, aby se vstřebal do pokožky. Za sebe mohu doporučit kosmetiku značky Clinique, která je vysoce kvalitní, neparfémovaná a bez známých alergenů. Vaše peněženka možná zažije menší otřes, ale investice se vám zaručeně vrátí v podobě zdravé a pevné pleti.

perfect skin

1. Pleťová voda Clarifying Lotion 1 + 2. Hydratační krém Dramatically Different™ Moisturizing Cream, Clinique (patro 0); 3. Denní pleťový krém s bambuckým máslem pro citlivou pokožku, Manufaktura (patro -2); 4. Oční krém Idealist Cooling Eye Illuminator, Estée Lauder (patro 0); 5. Zklidňující pleťová voda s panthenolem a mandlovým olejem pro citlivou pokožku, Manufaktura

U denního líčení bývá dalším krokem nanášení make-upu a korekce obličeje. V případě večerního líčení, u kterého jsou hlavní dekorační kosmetikou třpytky, začneme s líčením očí, a to z praktického důvodu – při nanášení mají třpytky tendenci spadávat na oblast kolem očí a tváře a dokonale nanesený make-up bychom pak musely upravovat, v nejhorším případě setřít a nanést znovu. Alfou a omegou tohoto „glitter líčení“ jsou černé linky a stříbrné či světle šedé suché třpytky v kelímku. Silvestrovská party je večírek na celou noc a část dne, musíme proto zajistit, aby náš make-up byl maximálně odolný vůči slzám smíchu i přátelským polibkům 🙂 Díky podkladové bázi na oči toho docílíme. Průsvitná tekutina v malé lahvičce dokáže doslova zázraky – zvýší přilnavost gelových linek k pokožce a udrží je na svém místě nekonečně dlouho. Stačí si bázi trochu kápnout na prst, natřít na horní víčko a počkat až zaschne. Po zaschnutí báze pokračujeme nanesením gelových linek. Já mám skvělou zkušenost s gelovými linkami v kelímku od L’Oreál Professionel. Prodávají se spolu s šikovným štětečkem, díky kterému vykreslíte jakýkoliv tvar, který si jen představíte 🙂 Linky opět necháme důkladně uschnout a vrhneme se na nanášení třpytek na spodní víčko. Aby byla aplikace třpytek co nejsnazší, použijte malý, úzký, plochý štětec se syntetickým vlasem. V malém kelímku nebo na mističce si smíchejte kapku oční báze s trochou třpytek, štětec ve směsi namočte a naneste na spodní víčko podél tvaru oka. Tak se třpytky na pokožku snadno přichytí a neopadají. Nakonec aplikujeme černou řasenku na horní řasy pro zvýraznění očí.

glitzy eyes_n_1

1. MAKE UP FOR EVER Glitters – COLOR Silver 2 metallic silver + 2. MAKE UP FOR EVER báze pod oči Aqua Seal + 3. Lit Cosmetics třpytky Lit Kit, Parfumerie SEPHORA (patro 0); 4. L’Oréal Paris Gelové oční linky Super Liner Gel Intenza, dm drogerie markt (patro -2); 5. Řasenka In Extreme Dimension 3D Black Lash, M•A•C Cosmetics (patro -1); 6. Too Faced – Shadow Insurance Glitter Glue Glitter Bonding Eye Shadow Primer + 7. NARS Cream Blending Brush #12, Parfumerie SEPHORA

Posledním krokem k tomu, aby bylo glitter silvestrovské líčení hotové, je nanesení make-upu. Opět použijeme bázi, tentokrát pod make-up. Naneseme ji prsty rovnoměrně na celý obličej, vynecháme oblast očí a rtů. Po zaschnutí přichází na řadu samotný make-up, který doporučuji nanést buď prsty, ale ještě lépe speciálním štětcem se syntetickým vlasem (líčidlo se do kůže lépe zapracuje a vytvoří rovnoměrnou vrstvu s přirozeným efektem). Pro zakrytí drobných pupínků či chybiček použijeme tekutý korektor, který prsty „vmasírujeme“ do potřebných míst. Potřebujete-li udělat větší korekci obličeje – pomocí konturování opticky zúžit obličej nebo nos – doporučuji konturovací paletku od Estée Lauder. Ve videu na odkazu níže naleznete návod, snadno a rychle vytvarovat pomocí tohoto produktu váš obličej.

 

velvet skin_m

1. Max Factor All Day Flawless 3 v 1 + Max Factor Smooth Effect Foundation, dm drogerie markt (patro -2); 3. 
Lancôme LA BASE PRO Perfecting Makeup Primer, Parfumerie SEPHORA (patro 0); 4. MATT CONTROL MAKE-UP BASE, Dermacol (patro -2); 5. SEPHORA COLLECTION Flatter Yourself Contour Brush Set, Parfumerie SEPHORA; 6. MATT CONTROL CORRECTOR, Dermacol; 7. New Dimension Shape + Sculpt Face Kit, Estée Lauder (patro 0).

Doufám, že si glitter líčení oblíbíte stejně jako já a vyzkoušíte ho pro letošní Silvestrovský večer – vypadá totiž skvěle!

5f561945e46e898560b55d5d1c20c1a8

 Zdroj fotografií: pinterest.com

Peter
Mohlo by vás zajímat