McCartney a Den bez masa

15.5.2013

Na Beatles jsem vyrostla, ani jsem neuměla mluvit a už jsem usínala za melodie „And I Love Her“. Ve dvanácti letech se mi splnil jeden obrovský sen.

 
Viděla jsem naživo Paula McCartneyho. Nezapomenu, jak jsme s tátou vyrazili do Kolbenovy, tehdy ještě skoro nebyly digitální fotoaparáty, my si někde na internetu (vytočeném skrz telefonní linku) našli, že foťák ne-e, tak jsme ten náš kompakt raději nechali doma. A pak toho litovali. Ale o to byl zážitek možná silnější – bez společnosti stovek a tisícovek svítících mobilů a kontrolek na zrcadlovkách. Asi o dva roky později jsem dostala jeho knížku pro děti „High In The Clounds“ od tety. V tu chvíli bylo asi jasné, kdo je mým oblíbeným broukem.

 

Před pár dny jsem zavítala do Knihkupectví PALLADIUM a objevila tam Den bez masa. Zaujalo mě to dokonce dřív, než jsem zjistila, že autory jsou Paul a jeho dcery Stella a Mary. Tu musim mít! Ti tři mají takovou filozofii, že i když nejste vegetariány a nepřitahuje vás to na 100 %, tak i den bez masa pomůže. Vám i přírodě. V originále se knížka jmenuje The Meatfree Monday Cookbook, ale vy si bez masa můžete udělat třeba sobotu. Uvnitř najdete jídelníček na jeden den a to hned 52krát. Vždy dva hlavní recepty a čtyři menší, vy si z toho klidně dělejte vlastní kombinace. Knížka je rozdělena podle ročních období, což dost pomůže při nakupování surovin. My jsme si pro vás s Ivanem připravili jarní rizoto s houbami, celerem a parmezánem. Nic lepšího jsem letos nejedla, asi si budu dělat den bez masa častěji.

 

den_bez_masa
recept den_bez

 

Suroviny: zelenina, bylinky, houby a bujón – Albert, olivový olej a kořenídm drogerie markt, rýžeMarks & Spencer, parmezán – kiosek Ráj sýrů

Sandra
Mohlo by vás zajímat
23.10.2013
Od Sandry