Let’s celebrate pončo!

10.11.2015

S podzimem přišel i velmi oblíbený trend, PONČO! Tento kousek oblečení už od teď nebudete potkávat pouze na módním mole či na ulicích. Doufám, že od teď bude k vidění i ve vašem šatníku!  Já vás totiž přesvědčím, abyste si pončo zamilovali stejně jako já 😉

Na úvod bych vám ráda řekla, že pončo je prostě boží! Tento kousek vám nahradí objemné svršky, dodá pohodlí a možnost volného pohybu a při posezení venku u kávy se v něm budete cítit jako doma pod vyhřátou dekou 😉 Při návštěvě PALLADIA jsem objevila hned několik parádních kousků, které vám bohatě nahradí nudné pletené svetry či kabáty a ještě vás krásně zahřejí. Stačí si jen vybrat střih a barvu a dobře ho zkombinovat se zbylými částmi vašeho outfitu!

ponča_1

Nic vám nebudu nalhávat, pončo prostě sluší vysokým ženám. Díky jeho splývavému a dlouhému střihu postavu zkracuje a lehce zmohutňuje. Menší ženy by proto měly volit obuv na vyšším podpatku, aby docílily potřebné výšky a zeštíhlení postavy. Pro optické prodloužení postavy si proto vybírejte zásadně ponča s výstřihem do V nebo s volnými předními kraji! Výhodu tohoto střihu pak pocítíte ve variabilitě nošení, kdy si pončo budete moci jakkoliv omotat, přehodit přes rameno nebo sepnout broží.

Tip na styling: Trendem letošního podzimu a zimy jsou 7/8 délky sukní a šatů. Oblečte si pod pončo třeba upnuté úpletové rolákové šaty a elegantní podzimní outfit bude na světě 😉 Načerpejte inspiraci i z aktuální kolekce značky Chloé.

ponco_3

Pončo, C&A (patro 0, -1). Kabelka, MANGO (patro +1). Šaty, Marks&Spencer (patro 0, +1). Čelenka, TOPSHOP (patro +1). Boty, CCC Boty (patro -2). 

Myslíte si, že pončo není pro „zmrzliny“? To se tedy pletete! Tento svrchní oděv totiž můžete nosit nejen přes svetr či rolák, ale i přes koženou bundu nebo kabát. Pro tento případ doporučuji rolákový typ ponča, který snadno obléknete a svléknete přes hlavu, a šálu budete moci nechat doma. Já jsem jako inspiraci vytvořila sportovnější variantu stylingu, kde jsem pestré pončo a koženou bundu doplnila o straight džíny, perka a huňatou kožešinovou čepici. Posledním do party je khaki taška z broušené kůže, která je maximálně prostorná.

ponco_1

Čepice, FJÄLLRÄVEN (patro +1). Taška + bunda + boty, MANGO (patro +1). Pončo, ESPRIT (patro +1). Kalhoty, GERRY WEBER (patro +1).

V kolekci Fall 2015 americké módní značky Ralph Lauren se pončo objevuje v kombinaci s boho prvky. Zvonové kalhoty, kotníkové kozačky, upnuté roláky i široké klobouky tvoří spolu s rozevlátým střihem ponča ležérní a velice ženský look. Takto sestavený styling je vhodnou variantou na schůzku i do práce. Zamilovala jsem si béžovo-modré pončo od ESPRITU (patro +1), ke kterému je jasnou volbou rolák v ledově modré barvě, která je pro aktuální roční období top 1! Aby nebyl celkový dojem looku fádní, sáhla jsem po doplňcích v přírodní velbloudí barvě kůže!

ponco_2

Pončo, ESPRIT (patro +1). Boty + klobouk, MANGO (patro +1). Rolák, GERRY WEBER (patro +1). Kabelka, H&M (patro 0, -1). Kalhoty, TOPSHOP (patro +1).

Pončo je tak zajímavý a jednoduchý kus oblečení, že si ho můžeme vzít prostě kdykoli a kamkoli. Výjimkou není ani společenská událost či párty. Narazila jsem na překrásný kousek v obchodě C&A (patro 0, -1), který je pošitý jemnými flitry. Díky asymetrickému dolnímu kraji vytváří zajímavou siluetu a excelentně tak nahrazuje sebekrásnější top. Pro honosnější událost doporučuji pončo zkombinovat s kalhotami s dražší látky (samet, brokát, satén), v případě párty s kamarády klidně sáhněte po upnutých džínách. K outfitu volte jednoduché šperky a vynechte nápadné přívěsky a náhrdelníky. Bohatě postačí decentní náušničky s náramkem. Chcete-li navodit dojem ještě větší osobitosti, namísto klasického jednoduchého psaníčka zvolte třeba „huňatou potvoru“ 😉

ponco_4

Pončo, C&A (patro 0, -1). Lodičky, Office Shoes (patro -1). Kalhoty, Marks&Spencer (patro 0, +1). Náušnice + náramek, Bijou Brigitte (patro -1). Psaníčko, MANGO (patro +1). 

Zdroj fotografií: style.com

Peter
Mohlo by vás zajímat