Let’s be GRUNGE!

27.11.2013

Chcete se alespoň na chvíli proměnit v nespoutanou rebelku? Pusťte grunge do vašeho šatníku!

Studené podzimní počasí a šeď amerického města Seattle inspirovaly mnohé rockové kapely k rozdrásaným tónům , „špinavým“ zvukům kytary a depresivním textům. Tak vznikl grunge – alternativní rockový styl vycházející z heavy metalu a punkrocku. Typickou grunge kapelou je, dnes již bývalá, kapela Nirvana s jejím frontmanem Kurtem Cobainem. Ke grunge hudbě patří samozřejmě určitý styl oblékaní jako roztrhané džínové bundičky, flanelové košile, kůže, nýty na oblečení i sešlapané Conversky. A také tartan. Styl grunge si oblíbilo mnoho světových modelek jako Kate Moss nebo Cara Delevigne se svými hubenými až chlapeckými postavami. Pokud jste provokatérka s drzým úsměvem nebo právě vyrážíte na punkrockový koncert, nechte se inspirovat!

 

   IMG_2711 copyIMG_2729 copyIMG_2701 copy

čepice a tričko Tally Weijl, kalhoty Reserved, bunda F&F, boty CCC Boty

 

Kožené kalhoty vypadají výborně na hubené až trochu chlapecké postavě. Doplňte je tartanovou bundičkou a čepicí ve stylu beanie s nápisem a podzimní grunge outfit je připraven do ulic! Základem grunge jsou také pohodlné boty na tančení na koncertě i běhání po městě. Praví milovníci grunge nosí nejraději šněrovačky od Dr. Martens, Eliščiny boty jsou však z CCC Boty a vypadají také skvěle!

 

IMG_2750 copy IMG_2792 copyIMG_2784 copy

šaty a boty F&F, mikina a batůžek Tally Weijl

Drzá školačka Thea si přes tartanové šaty s koženým límečkem oblékla sportovní šedou mikinu – v módě je přeci potřeba experimentovat. Svačinu hodila do koženého batůžku s třásněmi a vydala se na lekci francouzštiny. Oui! V chladném počasí nezapomínejte na punčochy a boty slaďte s doplňky.

IMG_2818 copy IMG_2840 copy IMG_2849 copy

rukavice C&A, šátek Tally Weijl, tričko Reserved, bunda a sukně F&F, boty CCC Boty

Usměvavá dlouhovlasá kráska na motorce nebo zuřivá riot girl? Jsou to opravdu šaty, co dělají člověka, nebo to, jak je kdo umí nosit? Cvočky na kožené bundičce i rukavicích outfit ozvláštní a takzvaně „rozbijí“ černou plochu a trochu ji rozzáří. Kostkovanou sukni doplňte už jen jednochuchým tričkem s dlouhým rukávem, nám se zalíbilo tohle s potiskem z Reserved. Aby vám nebyla zima, pořiďte si velkou příjemnou šálu, do které se můžete pořádně zachumlat.

IMG_2863 copy IMG_2889 copy IMG_2910 copy

tričko a kalhoty Reserved, košile a čepice Pimkie

Každá holka někdy chtěla být kluk, lézt po stromech a hrát si s auty na ovládání. Chapecký styl najdeme i v grunge – stačí partnerovi ukradnout flanelovou košili a obyčejné tričko s potiskem. Je však potřeba zachovat si kus ženskosti, ať už je to uplými koženými kalhotami, červenou rtěnkou nebo bloňďatými pramínky vykukujícími zpod čepice. Mimochodem tahle z Pimkie je asi nejpohodlnější, kterou jsem kdy měla.

IMG_2935 copy  IMG_2955 copyIMG_2948 copy

kabelka C&A, kraťasy, košile a kabát Tally Weijl, náhrdelník GEEK Pimkie, boty CCC Boty

 

 

Jestliže máte dlouhé hubené nohy, nebojte se je ukázat i na podzim. Aby vám však v kožených kraťásech nebyla zima, doplňte je delším kabátem – ten náš z Tally Weijl má super kožené rukávy a kromě toho, že perfektně ladí k šortkám, je opravdu pohodlný. Na krk jsme k červené kostované košili vybraly hit letošního streetstylu – velký kovový nápis.

 

 Tak co? Pustíte grunge styl do svého šatníku?

Thea
Mohlo by vás zajímat