Které ovoce se vyplatí mlsat pro zdravou pleť?

13.8.2017

Příroda je plná blahodárných látek, které se vyplatí nejen mlsat, ale i používat jako elixíry pro vaši zdravou pleť. Díky výtažkům z ovoce bude pokožka vyživená, krásná a svěží. A jakéže plody si vaše pleť zamiluje?

# MELOUNY

Meloun je přímo nabitý vitamíny. Obsahuje spoustu vitamínu C, který povzbuzuje imunitu, dále vitamíny skupiny B, které se postarají o zdravou pokožku celého těla a kyselinu listovou, která je blahodárná pro krvetvorbu, zdravé nehty, kůži a vlasy.

MELOUNOVÁ MASKA

rozmačkanému melounu přidejte bílý jogurt a směs dobře promíchejte. Pokud toužíte po ještě rozjasněnější pleti, vyměňte jogurt za med. Pro silnou hydrataci můžete přidat ještě zralé avokádo.

Sprchový gel a peeling, Dermacol (patro -2). Sprchový gel Balea a jelení lůj Labello, dm drogerie markt (patro -2). Sprchový gel, Manufaktura (patro -2).

# MALINY

Maliny jsou dalším ovocem nacpaným vitaminy, minerály, sladkou chutí a letní vůní. Olej z malinových semínek a přírodních výtažků z dužiny má skvělé hydratační, zvláčňující a ochranné účinky. Pro pleť i tělo jsou výborné i malinové listy, ze kterých se vyrábí ovocný čaj.

MALINOVÁ MASKA 

Maliny v misce rozmačkejte a přidejte k nim dvě polévkové lžíce bílého jogurtu a jednu lžíci poctivého medu. Med má protizánětlivé účinky a je tak výborný na aknózní pleť. Aby maliny pustily šťávu, přidejte do masky ještě pár kapek citrónu. Vše smíchejte a naneste asi na 10 minut na obličej.

Peelingový gel a jelení lůj, Yves Rocher (patro -2). Sprchový gel malina, Manufaktura (patro -2). Šampon Schauma, dm drogerie markt (patro -2). 

# BANÁNY

Banán nejen příjemně zasytí, ale také odstraní odumřelé buňky, hydratuje a zatočí s akné. Vyrábějí se z něj proto masky, krémy i peelingy, které zanechávají pokožku vláčnou a hydratovanou. Banánům se dokonce říká přírodní botox, protože díky aminokyselinám a vitamínům dokážou zpomalit proces stárnutí.

BANÁNOVÁ MASKA

V misce rozmixujte jeden zralý banán, 1 lžíci kysané smetany, 2 polévkové lžíce tvarohu a 1 žloutek. Směs naneste na obličej a asi po 20 minutách omyjte teplou vodou. Do masky můžete přidat i lžičku medu, kapku citrónu nebo šťávu ze zázvoru.

Maska na vlasy, Lush (patro 0). Pudr odstín banana, NYX, DOUGLAS (patro -1). 

Foto: archivy firem, Pinterest.com

Natálie
Mohlo by vás zajímat
27.11.2014
Od Petera