La dolce vita – elegantní a ženský

1.10.2014

Vznešeně elegantní, přirozeně krásná a dráždivě nezávislá… Takto znám Anouk Aimée z filmových rolí, kterými se proslavila po celém světě. Ve Felliniho filmu LA DOLCE VITA (1960) ztvárnila ve vedlejší roli Maddaleny ženu z vážené a bohaté rodiny, pro kterou je jediným potěšením milování. Kapitalistická Itálie 50. let, byla očima režiséra vhodným místem pro „sladký život“ plný divokých večírků, pitek a orgií a erotických skandálů lidí z vyšších společenských kruhů. Herečka Anouk Aimée byla ve své roli skvostná. Snažila jsem se odhalit, v čem spočívá její výjimečnost…

Není to jen žensky uhrančivý pohled, gesta a herecké nadání, ale jsou to i její sexy křivky a dokonale padnoucí šaty, které ve filmu oblékla. S naprostou noblesou ztvárňuje ženu z bohaté rodiny, která oplývá luxusem, rezervovaností a nedosažitelností, zkrátka italská vyšší třída 50. let.
La-Dolce-Vita-7351_2 (1)
Italské módní pole je i dnes jedno z nejvýznamnějších co do počtu módních návrhářů a domů. Čí sako by oblékl herec Richard Gere ve filmu Americký gigolo, kdyby nebyl Giorgio Armani? A kdo jiný by pořádal módní „třpytivé večírky“ s hromadou pravidelně se účastnících celebrit (zpěvák Elton John, modelka Kate Moss), když ne Donatella Versace?
 
Mám teorii, že každá žena si musí do jednotlivých etap svého módního života dospět. Jen vy sama poznáte, kdy je ten pravý čas koupit si první boty na vysokém podpatku, obléci si krajkové šaty nebo si třeba pořídit jeden luxusní kousek od Prady. Je možno říci, že to poznáte vy a suma na vašem účtu :). Ale není nutné mít miliony, abyste si prožila svůj sladce módní život, protože kvalitu a eleganci najdete i ve spoustě jiných, cenově dostupných módních obchodech. Poradím vám, kam se vydat na nákupy a na co při výběru cílit.
 
Příroda nám dává jasně najevo, že si stále nedokáže vybrat mezi přicházející zimou a prožitým létem. Ranní teploty jsou sotva nad bodem mrazu, ale sotva odbije jedenáctá hodina, sluníčko vykukuje a teploměr se přehoupne nad dvacet. Pončo je proto ideální svrchní vrstvou. Zaměřte se na kvalitu a volbu materiálu, protože ta je u jednoduchého střihu důležitá. Klobouky letos pofrčí a nejlépe ty nejširší, které jsou k dostání. Proto by vám pro období podzimu neměl chybět.
kolaz 1

Klobouk, Camaieu (Patro 0). Šála, Orsay (Patro 0). Náramek, RESERVED (Patro 0). Pončo + šaty MANGO (Patro +1). Kabelka, Sinéquanone (Patro +1). Boty, Orsay.

Úzká sukně do pasu, halenka zastrčená dovnitř, skvěle padnoucí sako a luxusní hedvábný šátek kolem krku. Scéna jako vystřižená z italského filmu… Možná jen s tou výjimkou, že ve filmu měla herečka šátek uvázaný na hlavě.
kolaz 2

Sukně, C&A (Patro 0). Halenka, Sinéquanone (Patro +1). Lak na nehty, Camaieu (Patro 0). Šátek, Orsay (Patro 0). Sako, MANGO (Patro +1). Kabelka, Sinéquanone. Lodičky, WOJAS (Patro -1).

Důležitou součástí elegantního outfitu by měly být na první pohled kvalitní doplňky v podobě kabelky, bot či šperků. Dávejte si záležet, aby vše bylo barevně i materiálově sladěné, v tomto případě se na různorodost nehraje. Až půjdete po ulici, určitě se za vámi otočí nejeden zvědavec. Ale nemusí to být pouze kvůli perfektnímu oblečení a jistotě vaší chůze. Nezapomínejte, že i okouzlující vůně parfémů může mít čarovnou moc.
kolaz 3

Kimono, MANGO (Patro +1). Brýle, Promod (Patro 0). Parfém DOLCE VITA – Christian Dior, Marrionaud Parfumeries (Patro -2). Šaty, pietro filipi (Patro +1). Náramek, Promod. Taška + boty, WOJAS (Patro -1).
Peter
Mohlo by vás zajímat