Cool i na svahu! Vsaďte na lyžařské brýle z OPTIQUE

24.1.2018

Prodejna OPTIQUE je ikonickým místem, největším autorizovaným prodejcem značky Ray-Ban® a Oakley ve střední Evropě. OPTIQUE kromě slunečních a dioptrických brýlí nabízí i velmi kvalitní lyžařské brýle. Jaké lyžařské brýle jsou nyní v kurzu, díky kterým budete cool?


Na horách obvykle trávíme jen pár dní v roce, a tak často podceňujeme výběr lyžařských brýlí. Kvalitní a správně vybrané lyžařské, či snowboardové brýle vás však ochrání nejen před agresivním horským sluncem, ale také proti větru a sněhu.

Proč se o svůj zrak musíme na horách více starat?

Vyšší nadmořská výška znamená vyšší riziko poškození pleti i zraku, protože ultra-fialové záření zvyšuje svoji intenzitu o 8 až 10 procent na každých 300 výškových metrů. Aby toho nebylo málo, nejenže je na horách sluneční záření intenzivnější, ale sníh odráží až 80 procent ultra-fialového záření ze slunce, které na něj dopadne. Což v praxi znamená, že jsme na svahu zasaženi slunečními paprsky nikoliv jednou, ale hned dvakrát.

Pokud máte korekci zraku a nosíte brýle, které mají kvalitní skla s povrchovou úpravou, která chrání zrak před UV zářením, tak pouze ta vaše oči na horách adekvátně neochrání. Pro jednodušší představu, je to jako by jste se namazali opalovacím krémem s SPF 6 a leželi 8 hodin na pláži v Karibiku. Většina značek dioptrických skel navíc nabízí UV ochranu pouze z přední strany brýlových skel. Až 30 % paprsků se nám však odráží do oka ze zadní strany skla dioptrických brýlí. Na sjezdovku si proto vždy berte lyžařské brýle – vyzkoušejte modely lyžařských brýlí od Oakley, pod které se vám krásně vejdou vaše dioptrické brýle.

Proč se vyplatí do lyžařských brýlí investovat?

Lyžařské a snowboardové brýle Oakley jsou výjimečné svojí kvalitou zpracování materiálů a inovativními technologiemi. V loňském roce Oakley vyvinula nová brýlová skla PRIZM a na jejich úspěch navazuje i v letošní sezóně. Prizm™ je revoluční technologie čoček, která dramaticky zvyšuje kontrast a viditelnost v širokém spektru světelných podmínek. Díky jemnému doladění a optimalizaci kontrastu u brýlí s PRIZM technologií vidíte na sjezdovce detaily a nerovnosti, které jsou pouhým okem neviditelné. Brýle Oakley používají špičkoví sportovci!

Náš výběr z aktuální kolekce cool lyžařských a snowboardových brýlí Oakley vypadá následovně.

 

Celou nabídku naleznete zde. S výběrem těch pravých lyžařských brýlí vám v OPTIQUE (patro +1) poradí. Nejdůležitější ovšem je, aby brýle doléhaly na lyžařskou helmu. Proto tedy doporučujeme, abyste si do prodejny přinesli i svou helmu.

Klára
Mohlo by vás zajímat
17.1.2014
Od Thea