Boty do pohody i nepohody

30.9.2014

Podzimní padající listí, nekonečné deštivo a sychravo… Co obout, aby vám to slušelo, a nebyly to holínky? Víme, kam zajít. 🙂

Co jsem tak vypozorovala, pánové si vystačí s čímkoli, čemu se dá říkat ‚polobotky‘, což, upřímně řečeno, jsou snad kromě tenisek a společenské obuvi každé pánské boty. Dámy to mají lehce složitější, na výběr je z lodiček, tenisek, ‚oxfordek‘, kotníkových kozaček, nízkých kozaček, bot na klínku, či bot na podpatku… a to bych se nedivila, kdybych na nějaké vaše oblíbené zapomněla.
 
A co že se na podzim 2014 nosí?
 
Pokud bychom se měli inspirovat u módních návrhářů, čekaly by nás zřejmě šílené podpatky, semiš, třpytky, kožešinky a jiné zběsilé variace.
 


Je libo futuristická šílenost od Diora,

elle-best-shoes-fall-2014-opener-QTfgRO-h-xln

gumové pracovní obludy Kenzo,

 

elle-best-fall-2014-shoes-kenzo-clp-rf14-3603-v-xln

lodičky s integrovanými nemocničními návleky Christopher Kane,

 

elle-best-shoes-fall-2014-kane-clp-rf14-5080-v-xln

nebo snad tenisko-kozačky Chanel? Orientační cena 1 000 až 2 000 dolarů…

 

elle-best-fall-2014-shoes-chanel-clp-rf14-0187-v-xln

České obchody ale naštěstí nic tak šíleného nepřináší, takže si můžeme v klidu vybrat. A myslím, že vybrat si jen jedny boty bude letos na podzim velmi těžké.
 
A přitom na první pohled suverénně nejvíc frčí kotníkové kozačky bez podpatku ve všech variacích černé a hnědé, respektive „velbloudí“ barvy. Jenže které si vybrat, když vypadají všechny tak pěkně, a ještě jsou k nim k dispozici krásné kabelky? Ty nejhezčí mají podle mě v CCC boty (patro – 2).
 
Udělala jsem za vás malý průzkum a moje osobní tipy na podzim (kromě nízkých kotníkových kozaček) jsou:
 
1) Kotníkové boty s důmyslnými menšími či většími „průstřihy“, takové, jako představila například Rebecca Taylor, prodává Baťa (patro -1).

elle-best-shoes-fall-2014-taylor-clp-rf14-6330-v-xln

Rebecca Taylor

Bata_2

Baťa (patro -1)

 
2) Nízké kotníkové kozačky na podpatku i bez, zato s přezkami, šněrováním, či prošíváním jako od Isabel Marant – povšimněte si také efektních ponožek z bot vykukujících!

elle-best-shoes-fall-2014-marant-clp-rf14-9467-v-xln

Isabel Marant

Guess
Guess Footwear (patro 1)

 
3) Drsňácké „martensky“ a jim podobné nezničitelné šněrovací boty.

elle-best-fall-2014-shoes-calvin-klein-clp-rf14-1727-v-xln

Calvin Klein

CCC

CCC boty (patro – 2)

 
4) Kotníkové kozačky, či polobotky na podpatku – ideální ke kostýmku nebo sukni. Inspirovat se můžete u Petera Soma a nakoupit u Bati (patro -1).

elle-best-shoes-fall-2014-peter-som-clp-rf14-7548-v-xln
Peter Som

Bata
Baťa (patro -1)

 
5) Do divadla nebo na pracovní schůzku si pak mé srdce získaly páskové lodičky nebo pohodlnější páskové botky se širokým podpatkem, jako předvedl například Lanvin, a jaké prodává GEOX (patro 1).

elle-best-shoes-fall-2014-lanvin-clp-rf14-8206-v-xln

Lanvin

GEOX

GEOX (patro 1)

 
Podobné zmiňované modely inspirované slavnými návrhy hravě seženete v PALLADIU také v: Reno (patro – 2), ECCO (patro 1), DEICHMANN (patro – 2),  Office Shoes (patro -1).
 
Zdroj fotografií: elle.com, harpersbazaar.com.

Kateřina
Mohlo by vás zajímat