Podzimní inspirace – Mercedes Benz Fashion Weekend

24.9.2014

Měsíc září nám kromě chladnějšího počasí přinesl i nové módní trendy. Ty byly prezentovány během akce pro všechny módní nadšence, Mercedes Benz Fashion Weekendu. Přehlídky nadějných českých a slovenských návrhářů přitáhly stovky návštěvníků a událost se právem řadí k nejdůležitějším svátkům módy a stylu u nás. Akci si nenechaly ujít ani světové celebrity jako potetovaný Rick Genest známý ve světě jako Zombie boy či londýnská konceptuální umělkyně Pandemonia. Úroveň představených kolekcí na jaro a léto 2015 nás svojí nápaditostí a kvalitou provedení ohromila. Přinášíme vám proto výběr toho nejlepšího, co se na MB Fashion Weekendu objevilo.


antonin simon

kolekce 2
Zelené sako MANGO (Patro +1), růžové kraťasy MANGO (Patro +1), bomber H&M (Patro 0, -1).


 
Mladý návrhář Antonín Šimon dle svých slov vycházel při tvorbě své pánské kolekce z dělnické subkultury, která je spojujícím článkem předváděných outfitů. Barevná saka z lesklé látky v často v odvážné kombinaci s krátkými kalhotami redefinují styl oblékání moderního muže, který se nebojí více experimentovat. Černé bombery či jejich barevné alternativy potvrdily svoji neotřesitelnou pozici ve světě módním trendů. Jejich klasický střih se dá skvěle kombinovat s úzkými džíny či krátkými kalhotami.


ether

kolekce 3

Černé šaty MANGO (Patro +1), Košile pietro filipi (Patro +1), Kabelka pietro filipi (Patro +1),
Top H&M (Patro 0, -1), Psaníčko F&F (Patro +1), Černé šaty H&M (Patro 0, -1).


 
Módní značka Ether je známá především tvorbou kožených doplňků a originálních kabelek. Na letošním Fashion Weekendu však představila i kompletní dámskou kolekci. Ta byla postavena na kombinaci barev jako černá či béžová a zajímavém využití materiálu. Transparentní sukně a kabáty přinesly do kolekce lehkost a efektně zdůraznily její nositelně křehkou ženskost. Kabelky ve velkých i středních velikostech jsou nadčasovou a univerzální volbou určenou ke každodennímu nošení.


klara nademlynska

kolekce 1

Rukavice Lacoste (Patro 0), Kozačky pietro filipi (Patro +1), Kraťasy TOPSHOP (Patro +1), Košile Gerry Weber (Patro 0, -1), Kabát F&F (Patro +1).


 
Zavedená česká jména reprezentovala na přehlídkách Klára Nademlýnská. Její tvorba je známá precizním zpracováním a důrazem na kvalitu používaných látek. Tím si získala velkou oblibu v módním světě a její modely obléká mnoho českých celebrit. Současná kolekce v tmavých barvách oslovuje moderní ženu a přináší variantu k šedé uniformitě ulice. Hra s materiály jako kůže či plsť určuje trendy nadcházející módní sezóny. Doplňky ve formě barvených kožených rukavic byly zajímavým akcentem oživujícím klasické černobílé kombinace. Červený oversized kabát, dle posledních trendů, byl příjemným vrcholem kolekce představující nositelnou klasiku určenou všem úspěšným ženám.

Peter
Mohlo by vás zajímat