Beauty tajemství celebrit

28.3.2019

Nakoukněte do koupelen slavných hvězd a zjistěte, jaké mají triky na svůj bezchybný vzhled a jak se starají o svoji pleť.


Věk nehraje roli

Začněme hned ženou s velkým Ž. Viděli jste v poslední době nějaké fotografie Jennifer Lopez? A víte, že jí bude letos 50 let? Kromě toho, že se chlubí dokonale vypracovaným tělem, je fascinující, že tato zpěvačka a herečka má pořád obličejové kontury jako ve dvaceti a o vráskách ani nemluvíme.

Její režim je velice striktní. Denně cvičí, nepije alkohol a nekouří. Když jde s rodinou či přáteli do restaurace, snaží se vždy vybrat tu nejzdravější variantu jídla i pití. Za samozřejmost považuje každovečerní odličování a péči v podobě důkladné hydratace hutným krémem. Nedá prý dopustit ani na pleťové oleje, které pleť přirozeně napumpují vláhou. Co se týče ranní rutiny, nikdy nevynechá krém chránící před slunečním zářením. Ať už svítí slunce nebo prší.

Celkově se snaží v kosmetice nevyhledávat složitosti, ale naopak pořizuje produkty s jednoduchým, ale účinným složením. Ale za svou největší zbraň považuje nastavení mysli: „Neustále si říkám, že jsem mladá a nadčasová a opakuji si to každý den, a to hned několikrát. Možná to zní jako klišé, ale věk je opravdu jen číslo ve vaší hlavě,“ říká tato okouzlující dáma.

3 kroky péče o pleť – čištění, exfoliace, hydratace, Clinique (patro 0). Olejové reset sérum Slaměnka, L’Occitane (patro 0). Voděodolný tónovací ochranný fluid Water resistant tinted sun protection fluid SPF 50, Dermacol (patro -2). Účinná ochrana před širokým spektrem UVA/UVB paprsků a vytvářející hedvábný závoj Perfectionist Pro Multi-Defense UV Fluid SPF 45, Estée Lauder (patro 0).



Udržitelná cesta

Emma Watson, britská herečka a modelka, inspiruje svým vystupováním. Silnými názory na vážná témata, angažováním se v politice a v boji za lepší svět. Kromě toho, že Emma patří mezi silné hlasy dnešní doby, je také velmi krásná. I ve výběru pečujících produktů nebo dekorativní kosmetiky se zajímá o víc. Snaží se nepoužívat kosmetiku testovanou na zvířatech a vyžaduje, aby většina produktů, které používá, podléhala normám garantujícím ohleduplnost vůči planetě.

„Někdy prostě jen potřebuji řasenku a je OK, když není 100% přírodní. Snažím se ale držet pravidla 80:20. Většina kosmetiky, kterou používám, přírodní je,“ říká devětadvacetiletá herečka. Používá jen lehký make-up, aby vypadal přirozeně, ne jako maska. Jejím tajným trikem je kokosová voda, kterou si přestříká obličej klidně i několikrát denně, aby své pleti dodala hydrataci a zdravý glow efekt. Stejně jako Jennifer Lopez, ani ona nikdy nevynechává večerní rutinu spočívající v pečlivém odličování pleti, a to i když se vrátí na hotel nebo domů ve 4 ráno.

Hydratační víceúčelové bambucké máslo Raw Shee  Butter, THE BODY SHOP (patro +1). Make-up Studio Waterweight SPF 30 FoundationM.A.C Cosmetics (patro -1). Marionnaud Green osvěžující mlha, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Nahaté čistítko s kakaovým máslem, pečujícími oleji a francouzskou levandulí Sleepy Face, Lush (patro 0). Make-up Power Fabric Compact Giorgio Armani, DOUGLAS (patro -1).

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat