4 festivalové fashion trendy, které budou „in“ i na podzim!

6.8.2015

Miluju hudební festivaly! Tu atmosféru, různorodost, uvolněnost… A taky festivalovou módu! Hlavní sezóna těchto hudebních akcí už je skoro za námi, ale pro ty, které si jako já pohodové outfity s festivalovým nádechem zamilovaly, mám několik tipů, jak tento styl nosit s grácií i teď a na podzim ve městě!

Boho spirit

festival style (5)

Inspirace z festivalu v Glastonbury (zdroj obrázků: harpersbazaar.com)

Festivalová móda a boho styl jdou ruku v ruce. Boho je letos trendem no. 1, a proto si ho můžete dovolit nosit kdykoli a kdekoli! Dlouhé šaty, kabátek s třásněmi a klobouk jsou příjemnou kombinací pro pozdní letní podvečery nebo i pro raný podzim. Odběhnout si v tomto outfitu můžete třeba i na jeden z nejpopulárnějších evropských festivalů – Sziget, který se koná od 11. do 17. 8. v Budapešti.

festival style (1)

 

Maxi šaty a kabátek s třásněmi, MANGO (patro 1). Klobouk, F&F (patro 1). Náramek, Camaieu (patro 0). Kabelka, Deichmann (patro -2). Mokasíny, Baťa (patro -2).

 

Wellies

festival style (6)

Stella McCartney, Alexa Chung, Poppy Delevingne: inspirace z festivalu v Glastonbury

(zdroj obrázků: glamourmagazine.com a vogue.co.uk)

Nejen celebrity mají jasno: holínky jsou na festivalech prostě must-have! Letní bouřky a přeháňky k tomuto období neodmyslitelně patří, a proto téměř každá milovnice open-air hudebních akcí doma vlastní aspoň jeden pár slavných wellingtonských bot… A ty se v botníku neztratí ani po skončení festivalového období! Určitě to znáte: ty promočené boty a vlhké ponožky, ve kterých v podzimních deštivých dnech musíme chodit. Konec mokrým nohám – stylové holínky jsou jednoduchým způsobem, jak na zrádné podzimní počasí vyzrát!

festival style (2)

 

Holínky Hunter, Office Shoes (patro -1). Nízké holínky a holinky se vzorem, Deichmann (patro -2).

Kůže na kůži

Kožené a koženkové bundy a bundičky jsou sázkou na jistotu… Pokud ještě nevlastníte aspoň jeden takový kousek, je nejvyšší čas si ho pořídit! Trendem podzimní sezóny je kůže či koženka s vysokým leskem – ‘lakované’ bundičky, kabáty či bombery se objevují v kolekcích Calvina Kleina, Diora, Loewe i TOPSHOPU.

festival style (3)

Černý křivák, H&M (patro 0, -1). Černá bunda do pasu, TOPSHOP (patro 1). Šedý křivák, C&A (patro -1, 0). Černá prošívaná bunda, MANGO (patro 1). Vínový kabát, TOPSHOP (patro 1).

festival style (7)

 

Parka

Pro ty, které mají rády spíš ležérnější styl a vypasované bundičky je příliš nelákají, tu stále jsou pohodlné a praktické parky, které se v módě drží už několikátý rok. Parku například na letošní festival v Glastonbury přes svůj outfit složený z úzkých černých kalhot, svetru a džínové vesty oblékla i módní ikona Alexa Chung.

festival style (4)

 

Parka, MANGO (patro 1). Šedé tričko se vzorem, H&M (patro 0, -1). Denimová vesta, MANGO (patro 1). Kalhoty, Orsay (patro 0). Šátek, C&A (patro -1, 0). Boty, Deichmann (patro -2).

Nestihly jste ještě žádný hudební festival letos navštívit? Nezoufejte! Kromě maďarského Sziget Festivalu nás jich ještě čeká řada: České hrady (Bouzov 14. – 15. 8., Hradec nad Moravicí 21. – 22. 8., Bezděz 28. – 29. 8.), slovenský Grape Festival v Piešťanech 14. – 15. 8., Festival Trutnoff 21. – 23. 8., elektronický Finlandia Mácháč 21. – 22. 8., a mnoho dalších. Zabalte dlouhé boho šaty, koženou bundičku či parku na večer, holínky, klobouk a můžete vyrazit!

 

Dny plné pohody a uvolněné nálady (ať už strávené v Praze, anebo na festivalu) vám přeje

K.

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat
10.9.2013
Od Sandry