TOP 20 pletenin na tuto zimu!

8.1.2016

Kde jsou ty časy, kdy naše babičky seděly hodiny a hodiny s jehlicemi v ruce nad pletením svetru, který jsme pak rády nosily i přes to, že často nesnesitelně kousal a měl soba na prsou. Dnes je to, při síle povánočních slev, vlastně ztráta času a peněz, a tak naše babičky raději luští křížovky nebo sledují seriály. Nám proto nezbývá nic jiného, než podlehnout trendu doby a zajít si pro nepostradatelný hřejivý kousek do obchodu, protože bez něj bychom jen těžko zimu přežily 😉 Já už svých top 20 pletených kousků na nákupním seznamu mám a vybírala jsem z těch opravdu nejvíce trendy! Podívejte se sami.

ETNOsvět

Bez etno vzorů ani ránu! Indiánský trend je teď obzvlášť v kurzu a nejlépe vyzní na oversize svetrech a pončách. Pravidelné klikaté vzory a teplé barvy dokážou vdechnout vašemu outfitu vzrušující sílu orientu a exotiky. Stejně jako jsou kvalitní ručně tkané koberce vyráběné z těch nejlepších přírodních vláken, tak by měl být i svetr vyrobený z kvalitní a na první dotek příjemné látky. Vyvarujte se tuhým akrylovým materiálům, které vás sice venku zahřejí, uvnitř zato pořádně zpotí. Já si vybírám zásadně směsové materiály polyamid/vlna, bavlna/polyamid/mohér nebo čistý kašmír, které jsou na těle příjemné, zahřejí a po vyprání si udrží svůj tvar a měkkost.

etno_č

1. H&M (patro 0, -1); 2. Marks&Spencer (patro 0, +1); 3. MANGO (patro +1); 4. ESPRIT (patro +1).  

GEOMETRY & COLORun

V módních kolekcích zima 2015/2016 to barvami a vzory doslova hýří. Nalezneme zde geometrické obrazce, které na jednotlivých pletených výrobcích vyzní spolu s kontrastními barvami. Jeden za všechny – já jsem si zamilovala tmavě modrý „turtleneck“  od značky Lacoste, který je celým svým provedením prostě perfektní – od střihu, přes barvy, až po materiál! Skvěle se bude hodit třeba k sametovým zvonáčům nebo stříbrným cigaretovým kalhotám 😉

Styling tip: Kombinujte kousky jednobarevné s kousky vzorovanými. Vznikne tak rovnováha, ve které i sebevětší zastánkyně minimalismu ztratí hlavu 😉

pattern & colors_č_n

1. Lacoste (patro 0); 2. H&M (patro 0, -1); 3. GERRY WEBER (patro +1), 4. TOPSHOP (patro +1). 

OVERSIZE

První místo za nejvíce trendy střih získává OVERSIZE! Vše co je nadměrné a mohutné teď jede, obzvlášť pak velké svetry s přízviskem „po starší ségře“. Plus size slečny a dámy teď pravděpodobně brečí do polštáře, protože v čem rozhodně nepotřebují přibrat je v obvodu. Tak vám nezbude nic jiného, než tento trend oželet a spravit si chuť v něčem jiném 😉 Fakt, že slavit tu mohou z 90 % jen a jen hubené, vysoké slečny, je zřejmý.

Styling tip: K nadměrným svetrům skvěle fungují primárně slim džíny nebo úzké sukně, které tak dodají postavě správnou proporčnost.

oversize_č

1. MANGO (patro +1); 2. ESPRIT (patro +1); 3. H&M (patro 0, -1); 4. Lindex (patro 0).

TURTLEneck

Éra roláků slaví comeback. A já tleskám! Móda 70. let je na tomto praktickém kousku oblečení doslova závislá a my aktuálně na ní 😉 Rolák můžete obléct ke kalhotám, k sukni, pod šaty, pod halenku i pod košili. Já jsem objevila hned několik druhů v různých materiálech a barvách. Nejvíce mě zaujal měkoučký sněhově-stříbrný chlupatý rolák a rolák s rozšířenými rukávy. Na vašem nákupním seznamu by se měl rolák rozhodně také objevit 😉 Pro jistotu si pořiďte hned několik barevných provedení, uvidíte, že se vám budou hodit!

roláky_č

1. H&M (patro 0, -1); 2. Lindex (patro 0); 3. Biba (patro 0); 4. Lindex (patro 0)

Peter
Mohlo by vás zajímat