Sexy plné rty můžete mít i vy!

16.4.2019

Plné šťavnaté rty dokážou skvěle zapůsobit hlavně na muže, protože mají moc rozvinout jejich fantazii. Pokud chcete vytvořit ze svých rtů objekt, který okamžitě upoutá pozornost vašeho okolí, není třeba hned běžet za plastickým chirurgem. Ani se nemusíte líčit pouze rudou rtěnkou, pokud se v ní necítíte dobře, sexy plných rtů docílíte i nude tóny.


PÉČE

Pokožka na rtech patří mezi nejcitlivější oblasti lidského těla, protože je velmi tenká. Jistě vás tedy nepřekvapí, že o ně musíte v první řadě pravidelně pečovat, aby je nehyzdily prasklinky nebo šupinky. Dopřávejte jim proto exfoliaci pomocí scrubů na rty, které seženete u řady kosmetických značek. Scrub rty nádherně prokrví a odstraní odumřelou kůži. Po exfoliaci samozřejmě následuje vyživující péče v podobě balzámů. Kdykoliv můžete, naneste na ně štědrou vrstvu vaší oblíbené péče. Jen na jemných vypnutých rtech bude barva krásně vypadat a dobře „sedět“.

Marionnaud Green kokosový balzám na rty, Marionnaud Perfumeries (patro –2). Hydratační regenerační balzám na rty s výtažky z rebarbory a divoké třešně, Manufaktura (patro –2). Bezbarvá báze pod rtěnku Prep + Prime Lip, která dodává hydrataci, zjemňuje a upravuje rty, M.A.C Cosmetics (patro –1).

XXL

Efektu plných rtů dosáhnete několika způsoby. Prvním z nich je lesk – co se leskne, vždy působí větším a plnějším dojmem. Aktuální trendy tomuto efektu přejí. U většiny kosmetických značek teď najdete rtěnky s kýženým glow efektem nebo bezbarvé a tónované lesky na rty. Za velkou výhodu lesklých rtěnek se dá jednoznačně považovat fakt, že je večer velmi snadno odlíčíte, nevysušují a na rtech sedí daleko příjemněji. Oproti tomu nevýhodou je to, že musíte lesklé rty v průběhu dne upravovat, protože většinou konzumaci jídla a pití neustojí.

Rtěnka Lipstories Hit the Street, Sephora Collection, SEPHORA (patro 0). Rtěnka Marionnaud Make Me Happy My Crazyshine Natural Rosewood, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Tekutá rtěnka Jeffree Star Velour Liquid Lipstick, Marionnaud Perfumeries (patro -2). Rtěnka Powder Kiss Lipstick Sultriness, M.A.C Cosmetics (patro -1). Rtěnka Pure Color Envy High Lustre, Estée Lauder (patro 0). 

ORÁMOVÁNÍ

Začněte používat tužku na rty! Jde o zaběhlou a známou pomůcku, ale přesto ji většina žen nemá ve své kosmetické výbavě. Nemusíte jich mít hned několik, stačí si pořídit jednu neutrální, která barevně sedne vašim rtům, takže se pak krásně hodí k jakémukoliv odstínu rtěnky. Pokud toužíte po skutečném „wow efektu“ rtů, bez tužky na rty se neobejdete. Obkreslete s ní linii rtů a nepatrně přetáhněte. Postupujte ale velmi opatrně – rty musí pořád vypadat přirozeně. Toto pravidlo by mělo být vždy na prvním místě. Dojem plného horního rtu navodíte použitím tužky tělové barvy. Tužkou obkreslete, lehkou rukou, horní linii rtů, pouze „srdíčko“ horního rtu a linku prsty rozetřete do ztracena. Opět mírně přetáhněte. Výsledek vás překvapí!

Tužka a rtěnka 2v1 Iconic lips lipstick and lipliner, Dermacol (patro -2). Tužka na rty Lip Pencil Boldly Bare, M.A.C Cosmetics (patro -1). Odolné tužky na rty Pro Longwear Lip Pencil High Energy a Ms Diva, M.A.C Cosmetics (patro -1).

STÍNOVÁNÍ

Tmavé odstíny lesků a rtěnek rty opticky zmenšují. Nahraďte je proto raději zářivými barvami. Pokud se ale i přesto nechcete vzdát tmavých tónů, existuje na optické zvětšení jednoduchý trik. Doprostřed rtů naneste trochu bezbarvého lesku na rty. Skvěle funguje i použití klasického pudrového nebo tekutého rozjasňovače. Naneste ho doprostřed horního i spodního rtu. Rozetřete jej do ztracena a propojte ho tak s původní tmavou barvou. Tento trik ale můžete samozřejmě použít i na jakoukoliv jinou barvu – ombré efekt patří mezi žhavý trend.

Rtěnka Desire Don’t Stop Shade, Estée Lauder (patro 0). Rtěnka Lipstories Barbie World, Sephora Collection, SEPHORA (patro 0). Rtěnka Pure Color Burning Love, Estée Lauder (patro 0). Zkosený štětec pro přesnou aplikaci a stínování pudrových produktů 221S Mini Tapered Blending, M.A.C Cosmetics (patro –1). Zasunovací štětec s jemnými vlákny pro precizní aplikaci rtěnky a lesku Marionnaud My Lips Brush 22, Marionnaud Perfumeries (patro –2). Rozjasňovač Mini Cheekleaders Pink Squad, Benefit, SEPHORA (patro 0).

Kristýna Svobodová
Mohlo by vás zajímat