Let’s Be Wild: Rozjeďme to na podzim

17.9.2014

Letošním podzimním kolekcím opět vládne černá barva, materiály z kůže a džínoviny. Inspirujte se, jak vytvořit stylový rockový look.
 
Jak každý správný rocker ví, všechno závisí na detailech! Správného rockerského stylu tak docílíte pouze, dáte-li si záležet na drobnostech, které každému outfitu dodají potřebný šmrnc. Pokud se ale na tvrdou rockerku necítíte, nebojte se, letošní podzimní kolekce nabízí i jemnější alternativy, kde se rock v podobě džínoviny a kůže objevuje jen lehce. A na jaké že detaily se pro ten správný rockový look musíme zaměřit?

Rock_8
Šaty s koženými detaily: RESERVED (patro 0).

 

Barvy

Podzim všeobecně přináší tmavší barvy a tlumenější odstíny, pro docílení rockového stylu se ale nejvíc hodí černá, tmavě modrá a vínová. Naštěstí jsou jich obchody momentálně plné, a tak by neměl být problém najít si ten svůj správný poměr ne/barevnosti. Mým osobním favoritem je tmavě fialová, respektive vínová v kombinaci s černou a s džínovinou.

Rock_1
Fialové tričko, prsten a náhrdelník: H&M (patro 0, -1). Náušnice: Bijou Brigitte (patro -1). Kožená sukně a kabelka s cvočky: Ann Christine (patro 0).

 

Kůže

Stálicí v šatnících je už několik sezon rockerská klasika kožená bunda – hodí se ke všemu a může být nejen sportovní, ale také elegantní. A navíc zahřeje. Pořídíte-li si navíc nějakou se zajímavým prošíváním či přezkami, oživí váš look a dodá mu šmrnc. Pokud se ale na celou koženou (či koženkovou) bundu necítíte, nezoufejte, letošní podzimní a zimní kolekce jsou plné klasických kousků doplněných koženkovými detaily: kabáty mají kožené rukávy a kapsy, šaty mají koženková ramínka, sáčka jsou s koženými kapsami… stačí se porozhlédnout, a zjistíte, že kůže a koženka jsou letos opravdu všude.

Rock_11
Koženková bunda: Promod (patro 0). Vzorované džíny: Pimkie (patro -1). Kozačky: Deichmann (patro -2). Náhrdelník: H&M (patro 0, -1).

 

Džínovina

Snad nejoblíbenější a nejvděčnější materiál vůbec milují i rockeři. Taková džínová bundička nezklame nikdy. Co dodat? Snad jen, že v kombinaci s kůží dělá opravdu divy.

Rock_3
Fialové tričko, prsten a náhrdelník: H&M (patro 0, -1). Náušnice: Bijou Brigitte (patro -1). Kožená sukně a kabelka s cvočky: Ann Christine (patro 0).
Džínová bunda: RESERVED (patro 0).

 

Cvočky a jiné drobnosti

Na botách, na páscích, náramcích nebo na taškách… to je to pravé rockerské!
Rock_12
 

Šperky

Těch rockerských letos na podzim naštěstí seženete opravdu hodně. Nosí se různé kombinace řetízků (menších i větších), tmavého kovu, stříbrné, cvočků a všemožných výrazných náhrdelníků. Zapomeňte na zlato, perly a květinky! Podzim 2014 je ve znamení jasných kontur a výrazných kontrastů.

Rock_10
Kožená bunda: Promod (patro 0). Vzorované džíny: Pimkie (patro -1). Kozačky: Deichmann (patro -2). Náhrdelník: H&M (patro 0, -1).

 

Líčení a manikúra

Rockeři (a u těch „pravých“ to mnohdy platí spíš pro muže) se vyznačují výrazným líčením. V civilu to ale přehánět nemusíte. Oči zvýrazněte černou konturovací tužkou, případně vystínujte v odstínech od bílé po tmavě šedou, nehty nalakujte výraznou vínovou nebo černou. Pokud se na tyto barvy necítíte, namísto laku na nehty zvolte výrazný prsten.

Rock_2
Fialové tričko, prsten a náhrdelník: H&M (patro 0, -1). Náušnice: Bijou Brigitte (patro -1). Kožená sukně: Ann Christine (patro 0). Černý lak na nehty: Sephora (patro 0). Tužka na oči: dm drogeriemarkt (patro -2).

 

Vlasy

Být umělec, musíte mít vlasy černé a dlouhé, případně s barevným melírem. Na každodenní nošení ale vypadá rockerský styl úplně jinak: nedbalá elegance, kterou pro dlouhé a polodlouhé vlasy docílíte rozcuchaným drdolem, vysokým culíkem na stranu nebo čelenkou v kombinaci s volně zapleteným copem. Krátké vlasy stačí po probuzení jen lehce prohrábnout a zafixovat lakem. Snadné, že?

Rock_13
Šaty s koženými detaily: RESERVED (patro 0).

Kateřina
Mohlo by vás zajímat
30.3.2015
Od Petera