Den dětí a zvířátko jako dárek

31.5.2013

Zítra tu je Den dětí a je to den, který hned po narozeninách děti vyhlížejí nejvíce, protože kromě spousty her s kamarády je obvykle čeká i nějaký dárek. Pokud letos chcete svojí ratolest pořádně překvapit a postupem času naučit zodpovědnosti, zvířátko je tím nejlepším dárkem, které si dítě může přát! My jsme se pro vás byli podívat v obchodě Pet Center, abychom zjistili, co vše může nabídnout. Nechte se inspirovat!

dd7

dd4

Stále oblíbenějším domácím mazlíčkem jsou králíci. Pokud zrovna nedisponujete velkým prostorem a na zahradě si nemůžete postavit králíkárnu, je pro vás ideální roztomilý králík zakrslý. Je to zvířátko velmi čistotné a stejně jako pejsek či kočka se může naučit různým povelům a zvykům. Narozdíl od pejska se však nemusí venčit a stačí mu, když ho každý den necháte proběhnout po bytě.

dd8

Stejné oblíbenosti se u dětí dostává i menším hlodavcům. Křečci i morčata nevyžadují takovou pozornost jako králíci a vystačí si v kleci sami. Důležité je však myslet na to, že umírají relativně brzy a pokud si vaše dítko zvířecího kamaráda velmi oblíbí, může mu pak chybět.

dd9

Pokud máte doma alergika, jsou pro něj vhodnější plazi. A ačkoliv si každý hned představí hrozivého hada, skvělým dárkem mohou být i jiní ze zástupců plazů – želvičky. Ať už ty vodní nebo suchozemské, jsou to zvířátka na starost relativně nenáročná. S jídlem si vystačí i několik dnů sama a pokud jim vybudujete příjemné terárium či akvárium, celý den o nich nemusíte vědět. Zároveň to však nejsou zvířata nudná, jak si mnozí myslí. I želvička umí projevit náklonnost a i želvička si umí zvyknout a reagovat na to, který hlas a obličej ji krmí a být k němu přátelská a nechat se od něj hladit po hlavě.

dd6

Pokud o koupi zvířete skutečně uvažujete, je důležité si uvědomit, že dříve než v předškolním věku se dítě samo od sebe o zvířátko starat nebude. Vhodným minimálním věkem pro takový dárek je tedy 5-6 let a i přesto bude značná část odpovědnosti na vás. Pokud se však domluvíte na pravidlech chovu a starání, budete mít doma o jednoho přítulného společníka navíc.

 

V současné době kromě zvířátek (od rybiček, přes plazi a ptáky až po hlodavce a králíky) nabízí Pet Center také široký sortiment potravy a dalších pomůcek při výchově. Velmi oblíbené jsou v poslední době pelíšky pro psy a kočky od značky Petcomfort, které se vyznačují nerušivým elegantním designem a hodí se tak skvěle do interiéru i exteriéru.

Adéla
Mohlo by vás zajímat