Back to 70’s!

5.3.2015

Sedmdesátá léta se vracejí a s nimi i múzy hvězd této dekády…! Víme, co se nosilo a co se opět nosí! Nalaďte si soundtrack Saturday night fever od Bee Gees, tahle noc bude dlouhá 🙂
 

Charlieho andílci opět v akci!

Neodmyslitelným kouskem outfitu sedmdesátých let byly zvonáče! Třeba takové, jaké měla na sobě představitelka seriálového Charlieho andílka, agentka v kalhotách, krásná a sexy, Farrah Fawcett. Letos na jaře by vám tedy neměly v šatníku chybět. Ve středu zájmu budou především denimové – čím širší, tím lepší.
 
Tip: Vysoké podpatky budou v kombinaci se širokými zvony mocnou čarodějkou – prodlouží a zeštíhlí vám postavu! Pohlídejte si však délku kalhot, správně by vám měla vykukovat pouze špička bot. Délka ke kotníkům je zase úplně jiná kapitola ;).

zvonače1
Kalhoty, MANGO (patro +1).

 

Foxy Brown

Sexy černoška Foxy Brown jako nekompromisní mstitelka s brokovnicí na rameni…ve stejnojmenném filmu populárního žánru 70. let, blaxploitation, provokovala ve zvonových kalhotách a výrazné košili uvázané pod prsy. Historie se opakuje a vzorované košile jsou opět v kurzu! Je jen na vás, jaké barvy a potisky zvolíte! Abyste docílila toho pravého 70’s looku, uvažte košili vysoko nad pas. Možná bude potřeba předtím zapracovat na břišních partiích, ale tento trend pro vás bude ideálním hnacím motorem v těžkých hubnoucích začátcích ;).

košile1
Košile, TOPSHOP (patro +1).

 

Sexy-symbol Jane Birkin

Hlavním pilířem, na kterém Jane Birkin postavila svou kariéru, je bezesporu její krása a sex-appeal. Do historie se zapsala nejen obscénním duetem nazpívaným se svým manželem, ale také citem pro módu. V krajkovém crop topu směle diktovala trend! Diktujte ho i vy. Protože co je na jaře crop, to je taky top!

krajka1
Top, H&M (patro 0, -1)

 

Bianca Jagger

Bianca Jagger byla ve svém kalhotovém kostýmu v newyorských ulicích nepřehlédnutelná! Ale nejen v ulicích, ale také na večírcích v newyorském nočním klubu Studio 54 potvrzovala status módní ikony! I vy si můžete vyzkoušet hvězdný look Biancy Jagger – v kalhotovém kostýmku budete správně retro!

komplet
Sako + kalhoty, H&M (patro 0, -1)

 

Přísná Ali MacGraw na Útěku

Trenčkot je zkrátka nesmrtelný…ať si ho oblékla Ali MacGraw na natáčení krimi filmu Útěk nebo si ho oblečete vy do sychravých jarních dnů, vždy bude vypadat sympaticky a neotřele! Je to prostě nejpraktičtější kousek oblečení na světě! A pozor, aktuálně je několikanásobně v kurzu ;).

trench
Trench coat, MANGO (patro +1).

 

Poslední tango v Paříži

Když poslední tango, tak jedině s pořádným kloboukem. Třeba s takovým, jaký měla Maria Schneider ve filmu Last tango in Paris. Spolu s kabátem s kožešinovým límcem vypadala opravdu ikonicky. Zkuste to i vy, budete vypadat jedinečně!

klobouk1
Klobouk, Promod (patro 0).

 
A na co byste neměly při nákupech rozhodně zapomenout? No přece na boty! Ať už si budete chtít koupit kozačky nebo lodičky, jedině na platformě! Protože jinak to nebude ten správný comeback ;).

botybotky1
Zleva: Sandály, H&M (patro 0, -1). Lodičky s páskem, C&A (patro 0, -1). Černé platformy, H&M.

 
Zdroj fotografií: blogcritics.org, popsugar.com, themanesqueeze.com, whowhatwear.com, thehivemag.com, imgarcade.com, derekwinnert.com

Peter
Mohlo by vás zajímat