Trend jménem CHOKER – jak ho nosit?

26.2.2016

Choker, aneb náhrdelník těsně na krk, který připomíná obojek, se vrací do módy! Už během zimy jste ho možná viděli na Mirandě Kerr nebo Rosie Huntington-Whiteley a dalších “it-girls”. Tento typ náhrdelníku zářil na módním nebi hlavně v 90. letech a zažívá comeback i v roce 2016. Choker je snadné nosit: poradím vám, jak tento trend kombinovat pro téměř každou příležitost!
choker

Coco Rocha, Georgia May Jagger, Kendall Jenner, Miranda Kerr, Rosie Huntington-Whiteley

(zdroj obrázku: instyle.com)

#1 – choker s rolákem

Pokud vám kalhoty s vysokým pasem, crop top a choker přijdou už jako okoukaná kombinace, vyzkoušejte něco jiného – vrstvení. Časné jaro je ideálním obdobím pro nošení roláků. Buďte netradiční a svůj jednoduchý rolák nebo šaty s rolákem oživte obojkem – a výjimečný outfit je na světě! Skvěle bude vypadat například punkový choker s ostny z Claire’s (patro -1 v PALLADIU).

choker_palladium (1)

Choker s ostny, Claire’s (patro -1). Černý rolák, F&F (patro +1). Pruhovaný rolák, Lindex. Šaty s rolákem, H&M (patro 0, -1). 

#2 – choker s dalšími náhrdelníky

Další variantou, která zpestří váš každodenní look, jsou jednoduché šaty, choker a k tomu ještě několik dalších náhrdelníků. Kombinovat můžete dle libosti stylově podobné náhrdelníky ze své šperkovnice, anebo si můžete pořídit přímo sadu – choker s korálky a dva zlaté řetízky s přívěsky (H&M, patro 0 a -1 v PALLADIU).

choker_palladium (2)

Sada choker s náhrdelníky, H&M (patro 0, -1). Šaty s laclem, C&A (patro -1, 0). Šaty s geometrickým vzorem, Orsay (patro 0).

 

#3 – boyfriend style

Taky míváte dny, kdy se vám nechce nic jiného, než na sebe natáhnout přítelovo vytahané triko a pohodlné kalhoty a vyrazit ven prostě jen takhle? Doplňte tento outfit bomberem, čepicí a na krk nasaďte choker (nebo dva či tři) a budete se cítit jako v bavlnce a zároveň i vypadat dobře! Do módy se vrátil tattoo choker, který si určitě pamatujete z dětství. Doplnit ho můžete úzkým obojkem z kůže a stylová kombinace je na světě.

choker_palladium (3)

 

Tattoo choker, Bijou Brigitte (patro -1). Kožený náhrdelník, Trollbeads (patro -1). Čepice, C&A (patro -1, 0). Bomber a kalhoty, Lindex (patro 0). Pánské tričko, F&F (patro +1). 

 

#4 – choker s elegantním kostýmkem

Pokud jste jedna z žen, jejichž zaměstnání vyžaduje elegantní oblečení, zpestřete svůj business outfit zajímavým doplňkem: obojkem na krku! Zvolit můžete například sametovou variantu s perličkou, která bude vypadat skvěle jak k šatům, tak i ke klasickému kostýmku.

DIY tip: Choker není těžké si vyrobit ani doma – stačí jehla, nit, patentka a materiál dle vašeho výběru: proužek krajky, sametová či saténová stuha, … Fantazii se meze nekladou a moderní šperk vlastní výroby budete mít hotový během pár minut.

choker_palladium (4)

Choker, Claire’s (patro -1). Tmavomodré sako a kalhoty, H&M (patro 0, -1). Červené šaty, Orsay (patro 0).

#5 – choker z originálního materiálu

Náhrdelníky obojkového charakteru nemusí být jen z látky nebo z plastu a v černé barvě. Pokud máte chuť trochu experimentovat a nechce se vám vyrábět si choker doma, mám tu pro vás další možnost: choker z kovu. Mě zaujal tento originální kousek s barevnými kuličkami (MANGO, patro +1 v PALLADIU).

choker_palladium (5)

Choker, pletená vesta, kabát, vše MANGO (patro +1). Šaty, H&M (patro 0, -1). 

A který padl do oka vám? 🙂

K.

 

Karolína
Mohlo by vás zajímat
8.2.2016
Od Petera