3 + 1 tipy pro krásu z přírody

6.4.2016

Časté výkyvy aprílového počasí jsou jen jedním z několik a faktorů, kvůli kterým naše pleť dostává na jaře zabrat. Maminky našich maminek, prababičky, praprababičky se vždy spoléhaly na přírodu. A to nejen co se týče dodání síly tělu, léčbě kašle, ale také v kráse. Dopřejte si ­stejně jako my extra porci péče z přírody o obličej, krk i dekolt. Nebojte se, dnes už nemusíte běhat po louce a sbírat květiny do košíčku, stačí vědět, kam zajít a kde svou kosmetiku vybrat. Máte rádi české značky s tradicí? Pak pro vás jednu takovou dnes máme. A nejen na Blogu, ale také v PALLADIU. Hádejte jakou… 🙂

3, 2, 1… přesně tak rychle začne láska ke kosmetice z prodejny Havlíkova přírodní apotéka (patro -1). Nevěříte? Zajděte se do této prodejny podívat, přivonět a vyzkoušet. Jaké je značka, její produkty produkty a z čeho budete vybírat? Pro jarní očistu pleti jsme vyzkoušely přírodní produkty z Havlíkovy apotéky a byly jsme velmi příjemně překvapeny výsledkem!


IMG_0426 small

Byl jednou jeden lékárník 

Havlíkova přírodní apotéka čerpá z tradičních receptur věhlasného a vášnivého českého lékárníka minulého století PhMr. Karla Havlíka. Ten se ve své době ze všeho nejraději spoléhal na sílu naší krásné české přírody. Tento lékárník netrávil většinu času v laboratoři, ale právě v přírodě, kde si sám vlastnoručně sbíral bylinky, které přeměňoval do úžasných produktů na krásu. I on sám čerpal z tradičních postupů svých předků z dob 17. století. Později s příchodem totalitního režimu musel svou činnost ukončit a jeho receptury tak zavál prach a také pozdější nástup kosmetického průmyslu, který přinášel novinky do koupelen našich maminek rychlostí blesku. Na přírodu se na chviličku zapomnělo.

Vnučka lékárníka Havlíka však tradici poctivého přírodního řemesla obnovila a Havlíkova přírodní apotéka tak znovu spatřila světlo světa. Přináší polozapomenuté receptury a kombinuje je s poznatky i technologiemi dnešní doby.

produkty

To nejlepší z přírody 

Nejen tenkrát v minulosti, ale i nyní se největší kouzla odehrávají v přírodě. Na tu spoléhá i dnešní moderní apotéka, která své bylinky a jiné rostliny pěstuje na ekozahrádkách – bez chemie a s láskou. Také včelí oleje, které jsou jedním z nejvzácnějších elixírů krásy, si apotéka obstarává sama. Úly pilných včelek jsou umístěny v čistém a chemicky nezatíženém prostředí.

Snímek obrazovky 2016-03-08 v 6.54.23

Havlíkův přírodní zázrak 

Mastička na všechny neduhy a problémy, které trápí vaši pleť? Existuje. Máte věčně suché lokty, popraskané rty, zlobí vás suchá a unavená pleť? Akné? Tento krém je asi nejslavnějším produktem z Havlíkovy apotéky – obsahuje všechny úžasné pomocníky z přírody – makadamiový a makový olej, včelí vosk, rakytník, med, mateří kašičku a propolis. Tato kombinace vám pomůže okamžitě, pleť zklidní a regeneruje. V obchodě se můžete porozhlédnout po různých velikostech balení, a tak nemusíte ihned investovat větší peníze. Jakmile však zkusíte, jsem si jistá, že si odnesete to největší. 🙂

 

banner_nwHavlíkův přírodní zázrak – Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).

 

 

Tříminutové štěstí pro vaše rána 

Také je vaše pleť po ránu unavená, pomuchlaná z polštářů, plná stínů a bez jasu? Probuďte ji a nastartujte svůj krásný den už v koupelně, s Havlíkem vám stačí pár minut a ten rozdíl poznáte. Okamžitě. Tato ranní čistící maska zbaví pleť všech nečistot, které se během noci dostaly z vašich pórů na povrch. Už maminky nás nutily umývat obličej vodou, zaslouží si však mnohem více. A péče 4 skvělých olejů je to pravé – konopný, rozmarýnový, levandulový a samozřejmě olivový. Nechte se hýčkat hned po probuzení. Aplikuje se na tři minuty hned po probuzení na ještě neumytý obličej, krk a dekolt a poté se smyje nebo setře ubrouskem. Už po prvním použití masky byla moje pleť  hladší, „vlhčí“ a živější!

 

banner_mm

BIO ranní maska čistící 3-minutová – Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).

Pro krásnou slečnu 

Krémy u Havlíka mají vždy speciální název, ale i příběh. Pokud vás trápí akné a vaše pleť je problematická, vyzkoušejte tip hraběnky Emilie Von Kneifel – pro tu byl krém „Krásná slečna“ vytvořen koncem 19. století se zápiskem „krásná slečna s nedokonalostí ve spodní části pleti, použít 2x denně na zanícené líce, koncem března zlepšení“. Krém voní po bylinkách, a ač se zdá celkem hutný, velmi rychle se vstřebá a zároveň se po jeho aplikaci pleť nestáhne, zůstává vyživená a hydratovaná. Navíc tento produkt má i klinickou studii, která potvrdila, že extrakt oddenku Kosatce florentského a dalších složek krému opravdu působí protizánětlivě a pomáhá snižovat tvorbu nadměrného mazu, a to za necelý měsíc.  🙂 A pokud máte spíše zralejší pleť, vyzkoušejte variantu s názvem Krásná paní, který ochraňuje před infračerveným zářením, které způsobuje stárnutí. 

Snímek obrazovky 2016-03-08 v 7.16.29

Krém Krásná slečna – Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).

Nejen pro makovou panenku 

Je i vaše pokožka po zimě také vyschlá a bez života? Dodejte ji novou sílu ještě než o ní začnou pečovat paprsky jarního sluníčka. Jestli máte opravdu suchou kůži, vezměte ji útokem a použijte na ni makový olej. Ten se používá jak na obličej, tak i na celé tělo a je vhodný i pro ekzematickou nebo aknózní pleť. Může se používat i na konečky vlasů nebo na partiích těla, které mívají sklon k podráždění. Tento univerzální přírodní výrobek zvláčňuje a regeneruje pokožku a zanechá ji jemnou a hebkou. „Testovací“ 30ml balení stojí jen 118 Kč a stojí za to vyzkoušet.

 

Snímek obrazovky 2016-03-16 v 9.27.37

BIO Havlíkův makový olej – Havlíkova přírodní apotéka (patro -1).

 

Ať už vás přírodní kosmetika lákala vždycky, nebo jste teď nakousnutí a přemýšlíte o vyzkoušení čehokoli z Havlíkovy přírodní apotéky – neváhejte, nebudete litovat. Zajděte se poradit do prodejny Havlíkova přírodní apotéka (patro -1) v PALLADIU v patře -1. Najdete tam nejen roztomilou, nádherně voňavou prodejnu, ale také personál, který ochotně poradí, nechá vyzkoušet. Je na něm hlavně vidět, jak moc tuto kosmetiku miluje.

havlikova prirodni apoteka (1)

IMG_0439 small

Navíc – produkty vás doma po vybalení překvapí nejenom skvělými vlastnostmi a účinky, ale i milými detaily, které bojují za sebevědomí všech žen… Uvidíte, Havlíkova přírodní apotéka vás překvapí. 🙂

 

Peter
Mohlo by vás zajímat
20.3.2016
Od Kláry